Spørsmål & svar

Problemer med spising, men ikke fortalt det til noen
Dato: 12.april 2024

Jente/kvinne, 

15 år

Hei, jeg har problemer med å spise men har ikke fått noe diagnosert fordi jeg ikke tørr å snakke om det. I dag våknet jeg og klarte ikke å gå og lå bare i sengen og spydde hele dagen. (Jeg spiser ca 100-200 kalorier om dagen) er det med spyingen normalt?

ROS svarer

Hei, så fint at du tar kontakt med oss. Det høres ikke ut som at du har det noe godt. Det må være slitsomt for deg å ha det slik, særlig siden du ikke har turt å snakke med noen om det.

Du har problemer med å spise, og ut ifra det du skriver, så virker det ut som at du spiser  svært lite. Nå sier du ikke noe om hvor lenge du har hatt det slik, men jeg blir litt bekymret når du beskriver det at du bare klarte å ligge i sengen, og at du i tillegg kastet opp. Det er ikke normalt, og du skal ikke måtte ha det slik.

Jeg tror det kan være viktig å få snakket med noen om dette, slik at du kan komme i kontakt med noen som kan hjelpe deg ut av din situasjon.

Det er mange som kjenner på at dette med utfordringer rundt mat og spising er vanskelig å snakke med andre om, og særlig det å skulle fortelle om det for første gang kan oppleves skummelt. Jeg håper likevel at du velger å fortelle dette til dine foreldre eller andre du stoler på.

Hvis du synes det blir vanskelig å si det til noen, eller ikke vet helt hvordan du skal gå frem, kan du gjerne prate med en av våre rådgivere på vår anonyme  ROS CHAT  og få litt tips og hjelp til hvordan du kan gå frem. Jeg tror det er viktig og riktig at du får  hjelp til å komme deg ut av din situasjon.

Håper dette svaret var til hjelp

Mvh Rådgiver i ROS

ROS

NESTE AKTIVITETER

25. mai 2024
Trondheim
Dagsretreat med yoga, avspenning og musikkmeditasjon (utsatt til høsten 2024)
29. mai 2024
Trondheim
Pårørendeseminar
3. juni 2024
Oslo
Åpen pårørendegruppe
6. juni 2024
Bergen
Åpen pårørendegruppe

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.