Toxic nominert til helseprisen

Aktuelt

20.11.2023


Helseprisen er Stiftelsen Dams utmerkelse som årlig skal deles ut til et helseprosjekt i regi av en frivillig helseorganisasjon. I år er dramaserien Toxic en av tre nominerte!

Prisen deles ut på Frivillighetens dag 5. desember og du kan stemme på din favoritt her.

Toxic er Europas første dramaserie på TikTok, og er et samarbeid mellom ROS og Snakk Kommunikasjon. Serien springer ut ifra et felles, brennende ønske om å sette spiseforstyrrelser hos gutter på agendaen.

En fersk studie viser at hele én av fem unge sliter med eget forhold til vekt, mat og kropp. Én av ti lider av en spiseforstyrrelse. Og mange av disse er gutter. Derfor er det ekstra gledelig at Toxic nettopp tar for seg gutter og spiseforstyrrelser. Serien har over ti millioner visninger, og allerede den første måneden den ble vist hadde ROS en dobling i antall henvendelser fra gutter.

For ROS har Toxic vært en viktig informasjonskanal, både om spiseforstyrrelser og gutter, men også for å vise fram noe av hjelpetilbudet.

– Vi har fått vist vårt hjelpetilbud på en plattform der vi vet at unge i dag bruker mye tid. Og det aller viktigste er at vi har vært med på å bryte en myte om at spiseforstyrrelser kun rammer jenter, sier prosjekt- og kommunikasjonsrådgiver i ROS, Marte Vigeland til Stiftelsen Dam.

Les mer om nominasjonen av Toxic her.

Flere nyheter

Overspisingslidelse er den vanligste spiseforstyrrelsen, men også den det snakkes minst om.
Barn og unge med godt selvbilde har mindre sjanse for å utvikle spiseproblematikk. Her kommer forebyggingsprosjektet “Speilvenn” inn i bildet!
Er du mellom 15 og 22 år? Bor du i Bergensområdet?
ROS har fått støtte til sitt første utenlandske prosjekt gjennom stiftelsen «En bedre verden».

NESTE AKTIVITETER

25. mai 2024
Trondheim
Dagsretreat med yoga, avspenning og musikkmeditasjon
29. mai 2024
Trondheim
Pårørendeseminar
3. juni 2024
Oslo
Åpen pårørendegruppe
6. juni 2024
Bergen
Åpen pårørendegruppe

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.