ROS CHAT

Synes du forholdet til kropp og mat har blitt vanskelig? Eller står du nær noen med en spiseproblematikk?

Da er du hjertelig velkommen til å chatte med oss.

Chatten finner du nederst i høyre hjørne her på nettros.no.

Ordinære åpningstider:
Mandag: 10-11.30, 12-16 og 17-21
Tirsdag: 9-11.30, 12-16 og 17-21
Onsdag: 9-11.30, 12-16 og 17-21
Torsdag: 10-12, 12.30-16 og 17-21
Fredag: 9-11.30 og 12-16

Spørsmål & svar om chat

Hva kan jeg spørre om på chatten?

På chatten er ingen problemer for små og ingen spørsmål for dumme. Du kan snakke med oss om du synes mat og kropp har blitt vanskelig, om du har en spiseforstyrrelse, eller om du er bekymret for noen du står nær. Vi kan blant annet hjelpe deg med å finne ord på det du synes er vanskelig, være en åpen og lyttende samtalepartner og gi støtte og råd om din vei videre. Ikke nøl med å ta kontakt!

Er chatten anonym?

Chatten er anonym og kryptert. Når du åpner en chat vil du få spørsmål om alder, kjønn og hvilket fylke du bor i. Dette er kun for bruk i ROS sine interne statistikker. 

Vi kan ikke spore opp IP-adresser (internettadressen som kan brukes til å identifisere mobilen eller PC-en din).

Hvem er det som svarer på chatten?

Chatten bemannes av ansatte og frivillige som har bred og variert erfaring, med kombinasjon av faglig kunnskap og kunnskap basert på egenerfaring/pårørendeerfaring. Chatten er et støttende supplement til annen hjelp, og er ikke erstatning for behandling.

Har de jeg chatter med taushetsplikt?

Alle du snakker med på chatten hos ROS har taushetsplikt. Å ha taushetsplikt betyr at vi ikke har lov å fortelle videre det du forteller til oss til noen andre.

Som rådgiver i ROS har vi samtidig avvergingsplikt. Avvergingsplikten er viktigere og går foran taushetsplikten dersom det kommer frem i samtalen med deg at du utsettes for eller at det planlegges straffbare handlinger. Dette gjelder kun straffbare handlinger som for eksempel fysisk eller psykisk mishandling, seksuelle overgrep eller drap. I tillegg til dette er vi også nød til å tilkalle hjelp ved akutt selvmordsfare.

Blir chat-samtalen lagret?

Samtalen lagres i 72 timer før den blir slettet. Informasjonen brukes kun til kvalitetssikring og statistikk. Enkelte samtaler kan lagres lengre for opplæringsformål. Disse blir helt anonymisert. Vi lagrer ikke personlige opplysninger.

Norsk lov stiller krav om det må innhentes spesiell tillatelse (samtykke) for å lagre personopplysninger. Før du begynner å chatte med oss vil vi derfor be om din tillatelse til å lagre chatsamtalen. Du kan når som helst trekke ditt samtykke tilbake ved å sende en melding i chatten.

Her finner du mer informasjon om hvordan vår chatleverandør behandler opplysninger om deg: Puzzel Privacy Policy

NESTE AKTIVITETER

19. august 2024
Bergen
Gruppetilbud for personer med overspisingsproblematikk
20. august 2024
Digitalt
Digitalt Kurs: Selvmedfølelse (Fullbooket)
27. august 2024
Trondheim
Temakveld: Spiseforstyrrelser og kroppsbilde
1. september 2024
Digitalt
Lukket pårørendegruppe (digitalt) DATO KOMMER

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.