Individuelle samtaler

Individuelle samtaler er samtaler mellom deg og en fast rådgiver. Tilbudet baserer seg på veiledet selvhjelp og er ikke behandling. 

Samtalene har en varighet på 45 minutter og du kan som regel komme til oppfølgingssamtale annen hver uke. Tilbudet er gratis og du trenger ingen henvisning.

Fysiske individuelle samtaler er tilgjengelig ved våre lokale sentre i Troms og Finnmark, VestlandOsloTrøndelag og Rogaland. For deg som ikke bor i nærheten av være lokale sentre, kan vi tilby digitale individuelle samtaler ved vårt nasjonale senter.

Tilbudet er tilgjengelig for alle, enten om du akkurat har begynt å kjenne at forholdet til mat og kropp har blitt vanskelig, om du har en spiseforstyrrelse, eller om du er står nær noen med en spiseforstyrrelse.

Våre rådgivere består av både ansatte og frivillige som har bred og variert erfaring, med kombinasjon av faglig kunnskap og kunnskap basert på egenerfaring/pårørendeerfaring.

Innholdet i samtalen vil variere ut fra ditt behov. Likevel er det noen overordnede tema vi ofte kommer innom, som eksempelvis;

  • Å bli kjent med deg og dine utfordringer
  • Bevisstgjøring av egen situasjon
  • Hjelp til selvhjelpsøvelser
  • Fokus på egne ressurser og veien videre
  • Hvis aktuelt: Informasjon om behandlingsmuligheter

Få bukt med overspising

«Få bukt med overspising» er et veiledet selvhjelpsprogram spesielt rettet mot personer med overspisingsproblematikk. Programmet er utviklet av den anerkjente psykiateren og spesialist på spiseforstyrrelser, Christopher Fairburn, og er laget med utgangspunkt i kognitiv terapi. Programmet består av fem steg og du har da mulighet til å bli fulgt av en rådgiver fra ROS gjennom disse stegene. På dette programmet er det 18-års aldersgrense.

Vi anbefaler at du leser første del av boken «Få bukt med overspising« av Christopher Fairburn innen oppstart. Denne boken brukes under hele programmet.

Selvhjelpsprogrammet tilbys ved våre lokale sentre i Troms og Finnmark, VestlandOsloTrøndelag og Rogaland. For deg som ikke bor i nærheten av være lokale sentre, kan vi tilby digital veiledning ved vårt nasjonale senter.Les intervju med rådgiver i «Få bukt med overspising»

NESTE AKTIVITETER

25. mai 2024
Trondheim
Dagsretreat med yoga, avspenning og musikkmeditasjon
29. mai 2024
Trondheim
Pårørendeseminar
3. juni 2024
Oslo
Åpen pårørendegruppe
6. juni 2024
Bergen
Åpen pårørendegruppe

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.