Spørsmål & svar

Jeg vil bli tynn, men går ikke ned i vekt.
Spørsmål: 5.september 2023

Jente/kvinne, 

18 år

Hei jeg vil bli tynn men jeg går ikke ned i vekt selvom jeg spiser bare litt middag hva må jeg gjøre for å få det til? Jeg vil ikke spørre noen lege eller helsesøster eller foreldrene mine da vil de tro jeg er syk, jeg må klare det selv.

ROS svarer

Hei, takk for at du tar kontakt.

 

Du forteller om et ønske om å gå ned i vekt, og beskriver et inntak som høres alt for lite ute. Du ønsker ikke å ta dette opp med noen andre, da du er redd for at de vil tro at du er syk. Hva tror du er grunnen til at du søker råd hos ROS? Basert på det du beskriver, blir jeg litt bekymret for deg. Uavhengig av om man skal ned i vekt eller ei, så er det viktig å gi kroppen og hjernen nok næring. Jeg får også en tanke om at dette med vekt og mat kjennes litt vanskelig ut for tiden. Mange som har en spiseproblematikk kan oppleve at mat og vekt har blitt en måte å ta kontroll over ting som er vanskelig. Hva tror du er grunnen til at du selv ønsker så gjerne å endre på vekten din? Du er velkommen til å snakke med en rådgiver i ROS dersom du kjenner deg igjen i dette.

 

Jeg har nok ikke noe svar på det du lurer på, ettersom ROS er et tilbud for de som opplever å ha et vanskelig forhold til mat og vekt, og da er det ikke anbefalt å skulle gå ned i vekt. Du skriver at du ikke ønsker å snakke med noen om dette, og jeg får en følelse av at du kanskje er redd for at det skal påvirke prosjektet ditt om å gå ned i vekt. Jeg vil likevel oppfordre deg til å snakke med noen. Få hjelp til å vurdere hvorvidt det er hensiktsmessig og lurt å gå ned i vekt. Mange kan synes at det å skulle snakke med foreldre, lege eller helsesykepleier blir for vanskelig. Da kan en anonym chat være et godt alternativ som et første steg. Du er velkommen til å ta kontakt.

 

Håper dette kan være til hjelp for deg.

 

Med vennlig hilsen rådgiver i ROS.

ROS

NESTE AKTIVITETER

26. september 2023
Trondheim
Temakveld: Selvet og spiseforstyrrelser
27. september 2023
Trondheim
Pårørendeseminar: «Det friske i det syke»
2. oktober 2023
Oslo
Åpen pårørendegruppe
3. oktober 2023
Bergen
Yogagruppe

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.