Spørsmål & svar

Sliter med kvalme og lite matlyst i tilfriskning av anoreksi. Har dere noen tips?
Dato: 9.juni 2023

Jente/kvinne, 

12 år
Hei, jeg har slitt med anoreksi i over et år, og har jobbet mot å bli frisk i 6-7 uker. Jeg har slitt, og sliter mye med kvalme og lite matlyst. Det går opp og ned, men blir ikke bedre. Det kan bli så ille at jeg må hoppe over flere måltider. Har snakket med lege, og han sa at det vil gå over ganske raskt om jeg spiser normalt. Jeg har gjordt det, og det har godt over en måned. Dette plager meg mye. Har dere noen tips? Jeg føler jeg har prøvd alt.

ROS svarer

Hei,Takk for at du tar kontakt her. Det høres ikke godt ut for deg å ha det slik som du beskriver at du har det. Jeg skal forsøke å svare deg så godt jeg kan, og håper at noe av dette kan være til hjelp for deg. Det er veldig fint å høre at du har snakket med legen din om dette og at du får noen råd derifra, det tror jeg er veldig viktig i en slik prosess som det du er i nå. Er det sånn at du er i noen form for behandling også? Det å bli frisk fra anoreksi kan for mange være en veldig tung prosess, og da kan det være fint å snakke med noen om dette for å få hjelp til å håndtere vanskelige tanker som måtte dukke opp. For noen så kan det være sånn at vanskelige tanker knyttet til mat kan påvirke matlysten, og at det er dette som gjør at du blir kvalm. Det skal du ikke trenge å stå i alene. Det er veldig forståelig at du kjenner at dette er plagsomt. Det at du fortsetter å prøve å spise selv om du kjenner at det er vanskelig er veldig fint å høre. Kanskje det kan være mulig for deg å ta kontakt med en klinisk ernæringsfysiolog, eventuelt høre med legen din om dette er noe dere kan gjøre sammen? De har mye kunnskap om ernæring og kan kanskje hjelpe deg til å nøste litt opp i hva det er som gjør at du kjenner deg kvalm og har lite matlyst. Håper dette svaret ga deg noen råd på veien<3Med vennlig hilsen rådgiver i ROS
ROS

NESTE AKTIVITETER

2. mai 2024
Bergen
Åpen pårørendegruppe
6. mai 2024
Oslo
Åpen pårørendegruppe
6. mai 2024
Bergen
Temakveld: Hva er overspising?
6. mai 2024
Digitalt
Digital pårørendegruppe

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.