Spørsmål & svar

Skal mamma styre maten min igjen?
Spørsmål: 1.januar 1970

Jente/kvinne, 

18 år

Har hatt anoreksi og gikk i FBT i fjor sommer. Da måtte mamma bestemme og lage all mat til meg. Dette gjorde at jeg måtte spise ting jeg synes var «skummelt». Nå går jeg ikke i spis behandling og lager all maten min selv. Jeg spiser KUN det som jeg ser på som sunt og tørr ikke å utfordre meg selv når det kommer til noe som helst. Det jeg egentlig lurer på er om det er lurt at mamma fortsetter å bestemme og lage maten min?

ROS svarer

Hei, takk for at du tar kontakt.

 

Så fint at du tar opp dette. Det er mange som står i behandling, som stadig kan kjenne seg usikker på hva som er lurt og ikke. Det er også veldig fint å høre at du har tatt i mot behandling. Det høres ut som at du har jobbet hardt det siste året. Jeg håper du kjenner at du er på en god vei. Tilfriskning fra spiseforstyrrelse kan være en kronglete prosess, hvor det går fremover og så kan det gå litt bakover igjen før det går fremover. Det er nokså vanlig å oppeleve f.eks. det vi kaller tilbakesteg, og da kan det være at tiltak som har vært til hjelp tidligere må man begynne med igjen. Men akkurat hva som er lurt å gjøre for deg nå, det vet jeg ikke. Jeg vil nok råde deg til å snakke med enten fastlegen din eller en evt. behandler om dette.

 

Håper svaret kunne være til hjelp for deg. Lykke til videre.

 

Med vennlig hilsen rådgiver i ROS.

ROS

NESTE AKTIVITETER

26. september 2023
Trondheim
Temakveld: Selvet og spiseforstyrrelser
27. september 2023
Trondheim
Pårørendeseminar: «Det friske i det syke»
2. oktober 2023
Oslo
Åpen pårørendegruppe
3. oktober 2023
Bergen
Yogagruppe

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.