Spørsmål & svar

ptsd og overspisingslidelse
Dato: 26.september 2023

Jente/kvinne, 

48 år

Jeg sliter med ovsp lidelse som blir trigget sv ptsd’n min og Andre undertrykte følelser . Osp gjør med både enda mere fysisk og psyk syk..trenger hjelp til å komme meg ut av spiralen ..’men hvordan? Hvem kan hjelpe og med evt hva ? Håper sårt på svar og hjelp !

ROS svarer

Hei, så fint at du søker råd om dette når du har det slik .

 

Det høres vondt og vanskelig ut å ha det slik du beskriver. Jeg forstår godt at dette tærer på deg både fysisk og psykisk. Det å anerkjenne hva som er vanskelig og hvordan det gjerne henger litt sammen er et veldig viktig utgangspunkt for å få gjort noe med det. Du forteller om PTSD, og undertrykte følelser. Er dette noe du har fått behandling og hjelp for? For mange som  sliter med dette, så kan overspising bli en strategi for å håndtere slike vanskelige og undertrykte følelser. Og det å få hjelp til det bakenforliggende, er kjempe viktig. Jeg vil oppfordre deg til å snakke med din fastlege om videre henvisning og hjelp for traumer. Kanskje har du allerede forsøkt dette. Men mange bruker gjerne litt tid på å finne frem til den hjelpen som fungerer best for seg selv, det kan handle om timing, kjemi med behandler og behandlingsmetode.

 

Med god hjelp til å ha fått bearbeidet egne traumer og undertrykte følelser, så vil mange kunne erfare at behovet for å overspise ikke blir like intenst eller stort. Men mange trenger ofte også mer hjelp til å håndtere selve spiseforstyrrelsen. Derfor vil jeg råde deg til å også snakke med legen din om hvilken hjelp som kan være aktuell for deg når det kommer til overspisingslidelsen. For mange er det aktuelt med behandling hos dps eller annen psykolog/terapeut, som gjerne også har erfaring med spiseforstyrrelser og/eller ønske om å sette seg mer inn i dette.

 

Håper dette kan være til hjelp for deg.

 

Vennlig hilsen rådgiver i ROS.

ROS

NESTE AKTIVITETER

1. juli 2024
Trondheim
Ungdomsuke
19. august 2024
Bergen
Gruppetilbud for personer med overspisingsproblematikk
20. august 2024
Digitalt
Digitalt Kurs: Selvmedfølelse (Fullbooket)
2. september 2024
Digitalt
Kurs: Mindful Eating

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.