Spørsmål & svar

Om vinteren gjemmer jeg meg i store klær når jeg er oppblåst, men det er ikke like lett om sommeren.
Spørsmål: 1.januar 1970

Jente/kvinne, 

24 år

Hei. Jeg sliter med overspising og mitt forhold til kroppen min. Kan dere si noe rundt det å være oppblåst og gå i mindre klær. Jeg er glad i å gå tur, og om vinteren kan jeg bare gjemme meg i store klær om jeg føler meg litt oppblåst. Der er ikke like lett i 25 grader. Noen råd her?

ROS svarer

Hei, takk for at du tar kontakt.

 

Så fint at du tar opp dette. For mange kan det å kjenne at det strammer rundt magen når man er oppblåst trigge en følelse av å plutselig føle seg mye større enn man er. For noen som har et allerede vanskelig forhold til sin egen kropp kan dette være ekstra utfordrende. Mitt råd her vil være å jobbe med å anerkjenne det som faktisk er sannheten – at man er oppblåst og at man ikke har blitt større på bare noen timer eller over natta. At det er helt normalt å være oppblåst, at det er ubehagelig og at det her helt greit.

 

Videre kan du gjerne spørre deg selv – hva trenger jeg når jeg har det slik? For mange kan det være greit å ta på seg noen klær som strammer mindre rundt magen, for noen så kan det være lurt å ta det litt roligere og puste litt godt for at mage skal slappe mer av.

 

 

Jeg håper at dette svaret kan være nyttig for deg.

 

Med vennlig hilsen rådgiver i ROS

ROS

NESTE AKTIVITETER

26. september 2023
Trondheim
Temakveld: Selvet og spiseforstyrrelser
27. september 2023
Trondheim
Pårørendeseminar: «Det friske i det syke»
2. oktober 2023
Oslo
Åpen pårørendegruppe
3. oktober 2023
Bergen
Yogagruppe

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.