Spørsmål & svar

Hva er kriteriene for å bytte behandler?
Spørsmål: 1.januar 1970

Jente/kvinne, 

29 år

Hva er kriteriene for å få bytte behandler på DPS ved a typisk anoreksi?

ROS svarer

Hei, så fint at du stiller dette spørsmålet til oss.

 

Når en er i behandling for spiseforstyrrelser så kan det å ha en god kjemi med behandler være viktig i arbeidet mot å få det bedre. Det å være ærlig med behandleren sin dersom en kjenner at kjemien ikke helt stemmer vil derfor også være viktig. En ønsker jo gjerne å få noe positivt ut av en behandling.

 

Likevel så vil det være viktig å tenke over hvorfor en faktisk ønsker å bytte behandler? For noen med spiseforstyrrelser så kan det kjennes vanskelig ut om behandleren stiller høye krav eller kommer med utfordrende oppgaver. Slike oppgaver kan gå i strid mot spiseforstyrrelsen, og dette kan være veldig krevende og slitsomt for den som står i det. Det å komme seg igjennom en spiseforstyrrelse kan være utrolig krevende til tider, og det å evne å stå i det som er krevende vil være viktig.

 

Dersom du likevel kjenner at du har et stort behov for å bytte behandler, så ville jeg tatt opp dette spørsmålet direkte med behandleren. Dette kan for mange kjennes veldig ubehagelig, men ofte så er det det som må til. De fleste behandlere vil også være veldig vandt med at pasienter ønsker å bytte behandler, da det er umulig at kjemien alltid stemmer. Dersom du kjenner at det er ubehagelig å ta opp dette temaet, så kanskje det er mulig å sende en mail der du tar opp denne tematikken. For noen kan det å forberede seg til en slik samtale også være fint, kanskje du kan skrive ned noen stikkord på en lapp som du kan støtte deg til eller levere selve lappen direkte til behandleren din.

 

Håper noe av dette kan være til hjelp for deg.

 

Med vennlig hilsen Rådgiver i ROS.

ROS

NESTE AKTIVITETER

26. september 2023
Trondheim
Temakveld: Selvet og spiseforstyrrelser
27. september 2023
Trondheim
Pårørendeseminar: «Det friske i det syke»
2. oktober 2023
Oslo
Åpen pårørendegruppe
3. oktober 2023
Bergen
Yogagruppe

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.