Spørsmål & svar

kjæresten min og jeg sliter med mat.
Dato: 20.februar 2024

Jente/kvinne, 

18 år

Jeg har en kjæreste som helt siden vi ble sammen har hatt et problematisk forhold til mat, men han har aldri gjort noe med det. Det er ikke på noe kritisk nivå, men f.eks. noe av grunnen til at han har dette er fordi moren hans begynte å kommentere på kroppen hans, gi han blader med sunne oppskrifter og kommentere hvis vi skulle bake noe. Hun har hatt problemer med vekta si og har "alltid" prøvd måter å slanke seg på, dette har gått litt over på han. I dag er hun ikke sånn, og han gjør sitt. Jeg sliter med mat og vet ikke helt hvordan jeg skal fortelle det til han. Jeg har aldri sagt noe til han om dette, og jeg vil ikke gjøre det noe verre for han. Jeg bryr meg ikke om moren, hun styrer med sitt og har aldri sagt noe slikt rettet mot meg.

ROS svarer

Hei, så fint at du tar kontakt.

Så leit å høre at dere har et vanskelig forhold til mat begge to. Jeg forstår at dette kan være vanskelig. Det høres ut som at din kjæreste kanskje allerede har vært litt åpen med deg om dette? Hvordan erfarte du selv det? Kanskje du kan bruke din erfaring med at han har vært åpen med deg, til å kjenne litt på om hvordan det er å åpne opp for han om hvordan du har det. Det er veldig fint at du tenker på han, og at du ikke ønsker å gjøre noe verre for han. Samtidig er det mange måter å være åpen på. Har du snakket med noen andre om dette? Det kan også være lettere å være åpen med de nærmeste dersom man har allerede fått luftet seg litt andre steder. Dette kan være en venn, et familiemedlem, helsesykepleier, eller ROS. Vi har en anonym chat som kan være fin å bruke for å utforske ting litt mer.

Jeg legger også ved en link til en tekst som gir litt råd om det å åpne seg: Den vanskelige samtalen.

Med vennlig hilsen rådgiver i ROS.

ROS

NESTE AKTIVITETER

22. april 2024
Tromsø
Introduksjon i mindfulness: Finn roen med ROS
2. mai 2024
Bergen
Åpen pårørendegruppe
6. mai 2024
Oslo
Åpen pårørendegruppe
6. mai 2024
Bergen
Temakveld: Hva er overspising?

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.