Spørsmål & svar

Vår datter sliter med tanker om mat. Hvor skal vi gå for å få hjelp?
Spørsmål: 14.september 2023

Jente/kvinne, 

40 år

Har en datter som sliter med å spise, lar være å spise i perioder. Sliter med tanker om mat. Hvor skal vi gå for å få hjelp?

ROS svarer

Hei, takk for at du tar kontakt.

 

Så leit å høre at din datter sliter med å spise. Det å oppleve at noen i familien virker til å ikke ha det så greit, kan tære på hele familien. Så bra at dere ser dette, og at dere også har fått vite om disse tankene. Det gir meg en tanke om at dere har forsøkt å snakke med henne. Jeg ønsker uansett å tipse om bekymringssamtalen (bla litt ned på siden), som kan være fint å ta flere ganger for å komme nærmere, vise at dere ser henne og vil prøve å forstå, og ikke minst skape tillit, som er viktig for videre hjelp.

 

Videre vil jeg oppfordre dere til å snakke med legen. Legen vil vurdere hvorvidt han/hun vil følge dere opp selv inntil videre, eller sende henvisning til mer hjelp og behandling. Helsesykepleier på skolen kan også for mange være et fint sted for ungdommen å starte å snakke om ting. Men jeg vil uansett anbefale å koble på lege tidlig.

 

Dere er også velkommen til å benytte dere av ROS. Da vil jeg spesielt tipse om vår telefon for landsdekkende rådgivnings/pårørendetelefon som kan være et sted for dere å søke råd og støtte i en vanskelig situasjon.

 

Med vennlig hilsen rådgiver i ROS.

ROS

NESTE AKTIVITETER

26. september 2023
Trondheim
Temakveld: Selvet og spiseforstyrrelser
27. september 2023
Trondheim
Pårørendeseminar: «Det friske i det syke»
2. oktober 2023
Oslo
Åpen pårørendegruppe
3. oktober 2023
Bergen
Yogagruppe

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.