Spørsmål & svar

Hva er spiseforstyrrelser?
Spørsmål: 11.mars 2023

Jente/kvinne, 

17 år

1. Hva er spiseforstyrrelser? 2. Hva er vanlige kjennetegn til dette? 3. På hvilken måte kan det endre på livet og helsa? 4. Finnes det noen god behandling?

ROS svarer

Takk for at du tar kontakt med oss når du har spørsmål angående spiseforstyrrelser.

Jeg vil anbefale deg å bli kjent med nettsiden vår og informasjon vi legger ut der.
Her kan du lese mer om de ulike spiseforstyrrelser og vanlige kjennetegn, samtidig følgende fysiske symptomer en kan utvikle etter langvarig sykdom.
Her kan du lese litt om behandling.
Når det gjelder punkt 3. og spørsmål om hvordan kan dette endre på livet, er svaret veldig individuelt for alle de som sliter med anstrengt forhold til mat. Mange sliter med fysiske plager, kjenner på ensomhet, isolerer seg, spiseforstyrrelsen kan påvirke forhold til egen seksualitet, familierelasjoner, vennskap.

Jeg kan også anbefale informasjon og læringsressurser som legges ut her, og podcasten vår, Uforstyrra, hvor du vil møte ulike stemmer med ulik bakgrunn og ulik spiseproblematikk. Gjestene i podcasten forteller ofte om hvordan har spiseforstyrrelse påvirket livskvaliteten deres, og hva som var til hjelp i tilfriskningsfasen.

Dersom du du har flere spørsmål, kan du skrive med oss på vår anonyme chat.

Med vennlig hilsen, rådgiver i ROS.

ROS

NESTE AKTIVITETER

7. desember 2023
Bergen
Åpen pårørendegruppe
8. januar 2024
Digitalt
Kurs: Mindful Eating
15. januar 2024
Bergen
Gruppetilbud for personer med overspisingsproblematikk
23. januar 2024
Trondheim
Temakveld: Skam og stigma

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.