Spørsmål & svar

Jeg hater kroppen min.
Dato: 17.oktober 2023

Jente/kvinne, 

18 år

Jeg HATER kroppen min. Kunne gjort hva som helst for å bytte. Hatet meg selv over alt på jord og føler kroppen min ikke ser ut som en 18 årig kropp skal se ut. Jeg har slitt mye med mat, trener HELE tiden men er hat fortsatt drit støgg kropp. Men problemer er om jeg ikke teller kalorier overspiser jeg, så jeg må hele tiden telle kalorier. Jeg prøver å være mett men er konstant sulten og tenker bare på mat. Dette har blitt en stor plage. Så må er jeg lei av å være meg. Føler jeg ikke får til noen ting. Føler jeg er en taper på alr oh værst av alt føler jeg at jeg på grunn av kroppen min ikke fortjener noen.

ROS svarer

Hei, takk for at du tar kontakt.

 

Det høres veldig vondt ut å ha det slik du beskriver. Du forteller at du har slitt mye med mat, at du tenker på det konstant, og alt med mat og kropp gir deg en opplevelse av å ikke mestre. Mange som har en spiseforsyrrelse/-problematikk beskriver ofte mye skam og høy grad av selvforakt eller selvkritikk. Jeg vet ikke om det stemmer, men jeg får inntrykk av at du kan kjenne på noe av dette. Å gå rundt med slike følelser og tanker alene er ikke bra. Da får de lov til å forbli en sannhet, og opprettholde det som føles fastlåst og vondt. Jeg vil oppfordre deg til å snakke med noen. For noen kan det være aktuelt å begynne å snakke med noen en er trygg på, en venn eller noen i familien. For andre er det lettere å snakke med en fagperson, f.eks. helsesykepleier, en lærer, legen, en psykolog. For å få hjelp til at dette kan bli annerledes for deg er det viktig at du snakker med legen din. Legen din kan hjelpe deg å søke videre hjelp. ROS er et lavterskeltilbud som også kan være til hjelp for mange når man har vanskelige tanker rundt mat, kropp og vekt. Kanskje kan en prat på vår anonyme chat eller rådgivningstelefon også være en start. Vi tilbyr også individuelle samtaler med samme rådgiver over tid dersom også dette kan være av interesse. Tilbudet vårt er hjelp til selvhjelp, og ikke behandling.

 

Du skriver at du teller kalorier hele tiden, og føler at dette er nødvendig for å unngå å overspise. Dette har vi tidligere skrevet litt om i et annet spørsmål og svar som jeg ønsker å dele med deg:

 

Håper dette kan hjelpe deg videre til at dette skal bli bedre for deg. Du skal ikke trenge å gå rundt og ha slike vonde tanker om deg selv. For det er mulig å få det bedre med seg selv.

 

Med vennlig hilsen rådgiver i ROS.

ROS

NESTE AKTIVITETER

1. juli 2024
Trondheim
Ungdomsuke
19. august 2024
Bergen
Gruppetilbud for personer med overspisingsproblematikk
20. august 2024
Digitalt
Digitalt Kurs: Selvmedfølelse (Fullbooket)
1. september 2024
Digitalt
Lukket pårørendegruppe (digitalt) DATO KOMMER

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.