Spørsmål & svar

Er jeg dramatisk om jeg føler at jeg trenger hjelp?
Dato: 19.september 2023

Jente/kvinne, 

15 år

Er det normalt når man er i min alder at man har en sånn periode i et par uker hvor man overspiser helt sykt mye også underspiser veldig i et par uker etter der og om igjen osv uten at man greier å kontrollere det? Er jeg veldig dramatisk hvis jeg føler at jeg trenger hjelp liksom, fordi det har pågått ganske lenge nå og er en ganske slitsom syklus

ROS svarer

Hei, takk for at du tar kontakt.

 

Du lurer på om det er normalt i din alder å veksle mellom å underspise og overspise, og med følelse av å ikke ha kontroll. Slik du beskriver at du har det skal du ikke måtte ha det, og det er ikke slik det skal være, uansett alder. Jeg kan godt forstå at det er slitsomt å kjenne seg "fanget" i en slik syklus. Så bra du søker råd om dette. Du er på ingen måte dramatisk som kjenner at du ønsker hjelp til dette. Jeg tenker at det er veldig bra at du anerkjenner at dette er vanskelig, og at du kunne tenke deg hjelp. Det er et veldig flott utgangspunkt for at dette skal bli bedre for deg. For meg høres det ut som at dette tar veldig stor plass, og at det ikke er godt for deg å ha det slik. Og da er det viktig å få hjelp. Og det er mye bedre å oppsøke hjelp tidlig.

 

Videre ønsker jeg å gi deg noen råd om hvordan du kan gå frem for å få hjelp. For mange starter det gjerne med at man snakker med en trygg voksen. Det kan være noen i familien din, en lærer eller helsesykepleier. Jeg vil også oppfordre deg til å snakke med legen din om dette. Legen har hovedansvaret for å følge deg opp, men også vurdere om det kan være behov for enda mer hjelp. Men det kan være lurt å ta en ting om gangen, så kanskje det å bare få luftet dette til noen nær deg kan være det første steget. Du er også velkommen til å benytte deg av ROS sin anonyme chat for å søke mer støtte og råd i veien videre.

 

Håper dette kan være til hjelp for deg.

 

Med vennlig hilsen rådgiver i ROS.

ROS

NESTE AKTIVITETER

2. mai 2024
Bergen
Åpen pårørendegruppe
6. mai 2024
Oslo
Åpen pårørendegruppe
6. mai 2024
Bergen
Temakveld: Hva er overspising?
6. mai 2024
Digitalt
Digital pårørendegruppe

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.