Spørsmål & svar

Hva bør man dele av egenerfaringer i sosiale medier?
Dato: 4.august 2023

Jente/kvinne, 

20 år

Hei! Jeg har et spørsmål knyttet til det å dele om egenerfaring i sosiale medier. Hvordan tenker du/dere at man bør dele? Noe man bør unngå osv?

ROS svarer

Hei, så fint at du stiller dette spørsmålet.

 

Det å bruke egenerfaringen sin generelt, har vi en egen podcastepisode på i podcasten vår uforstyrra, den kan du høre her.

 

Tenker at det er viktig at personen som deler av sin egenerfaring er klar for å dele om det, og gjerne har fått bearbeidet erfaringen sin. Når en deler egenerfaringer vil det også være lurt å tenke igjennom om en er trygg på at en kan snakke om det, og at en kan klare å ta imot eventuelle spørsmål og reaksjoner som kan komme tilbake. Vil også trekke frem at om en ønsker å dele erfaringen sin eller ikke er opp til hver enkelt person, noen kan kjenne at de ikke ønsker å dele og det å respektere dette er også viktig. Når en deler så vil det også være lurt å tenke på om dette faktisk er positivt for den eller de man deler det med. Altså om det en deler av sin egen erfaring vil påvirke andre positivt.

 

Ofte så kan det være fint å være litt forsiktig med å dele antall kalorier eller tall på vekt, eller andre spesifikke detaljer da dette kan være triggende for noen. Det finnes heller ikke noe fasitsvar på det å bli frisk fra en spiseforstyrrelse. Det som fungerer for noen, fungerer ikke nødvendigvis for andre.

 

Håper noe av dette kan være til hjelp for deg.

 

Med vennlig hilsen Rådgiver i ROS.

ROS

NESTE AKTIVITETER

1. juli 2024
Trondheim
Ungdomsuke
19. august 2024
Bergen
Gruppetilbud for personer med overspisingsproblematikk
20. august 2024
Digitalt
Digitalt Kurs: Selvmedfølelse (Fullbooket)
1. september 2024
Digitalt
Lukket pårørendegruppe (digitalt) DATO KOMMER

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.