Spørsmål & svar

Dato: 6.oktober 2023

Gutt/mann, 

16 år

Hei. Jeg har hatt besøk av en jente nå i helga. Jeg har gledet meg så mye at jeg har hatt søvnproblemer og spisevansker. (Jeg tror det er pga av at jeg har gledet meg men jeg er ikke sikker). Jeg ble veldig dårlig på lørdagskvelden etter at jeg prøvde snus for første gang fra henne. Det var en sterk en. Jeg ble kvalm og vi gikk ut. Jeg har fortsatt vondt i magen. Men det kan også være pga av at jeg nesten ikke har spist. (Jeg veier ca 4kg mindre enn til vanlig). I dag hadde jeg og hun jenta sex, men jeg var ikke så hard som jeg burde vært. Jeg tror jeg kanskje har noe problemer der nede, men er usikker. Jeg tror også at jeg kanskje har spiseforstyrrelser. Hvordan kan jeg finne ut av om jeg har det og hva skal jeg gjøre?

ROS svarer

Hei, takk for at du tar kontakt.

 

Det høres ut som at du kjenner på mye usikkerhet og bekymring omkring ting du kjenner på for tiden. Du forteller at du har gledet deg så mye til besøk, og merker samtidig at du har hatt problemer med søvn og spising. Så spennende med besøk! Det å kjenne seg både spent og nervøs kan påvirke både søvn og appetitt, men da vil det som regel etterhvert avta, når du kjenner at nervøsiteten avtar. Du lurer selv på om du har spiseforstyrrelse. Jeg blir nysgjerrig på hva som gjør at du lurer på det? Du nevner noe om at du kjenner på spisevansker og vekttap knyttet til at du nå har vært veldig spent, men kan det være at det er flere ting rundt dette med mat og vekt du har kjent på siste tiden? Du nevner noen utfordringer med å ha sex. Spiseforstyrrelse og for lavt matinntak kan påvirke testosteronnivå og gi ereksjonsproblemer hos gutter og menn. Mitt sterkeste råd til deg er å snakke med noen om dette. Noen du er trygg på, og kanskje aller helst en trygg voksen. Helsesykepleier på skolen kan være et slikt trygt sted, og et sted hvor du kan spørre om de tingene du tar opp her.

 

Jeg ønsker å legge ved en lenke som kanskje svarer litt mer på det du spør om - Hvordan vet jeg om jeg har en spiseforstyrrelse? 

 

Håper dette kan være til hjelp.

 

Med vennlig hilsen rådgiver i ROS.

ROS

NESTE AKTIVITETER

1. juli 2024
Trondheim
Ungdomsuke
19. august 2024
Bergen
Gruppetilbud for personer med overspisingsproblematikk
20. august 2024
Digitalt
Digitalt Kurs: Selvmedfølelse (Fullbooket)
1. september 2024
Digitalt
Lukket pårørendegruppe (digitalt) DATO KOMMER

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.