Spørsmål & svar

Slitt med anoreksi i 2 år og synes alt er skikkelig vanskelig nå.
Dato: 28.august 2023

Jente/kvinne, 

18 år

Hei, jeg har slitt med anoreksi i snart 2 år og synes virkelig alt er skikkelig vanskelig nå. Mye vanskeligere enn det for eksempel var i fjor, da jeg var enda sykere somatisk. Vil dere anbefale opphold på f.eks Capio dersom jeg føler at jeg ikke har noen som helst framgang? Føler jeg går bakover og ikke fremover..

ROS svarer

Hei, så fint at du søker råd når du kjenner det slik.

 

Det høres ut som at du er på et krevende sted akkurat nå. Du skriver ingenting om hvorvidt du får hjelp nå. Så først vil jeg bare oppfordre deg til å snakke med legen din, slik at dere sammen kan vurdere hva som vil være riktig hjelp for deg nå. Det er viktig at du ikke står alene om dette, og søker hjelp hos noen som kan om spiseforstyrrelser.

 

For noen kan det ta litt tid å finne riktig behandling, det kan handle om flere ting. Det er lurt å snakke med behandler om det er noe som står i veien for at behandler kan hjelpe. De fleste behandlere er klar over at kjemi med behandler er veldig viktig for å kunne hjelpe, og ønsker derfor å være ydmyk og åpen for å høre om det kan være noe som ikke stemmer for deg. For noen kan det å snakke først med behandler være skummelt, da kan det være fint å begynne å snakke med noen utenfor. Vår anonyme chat kan være et fint sted å utforske dette.

 

For noen er kanskje ikke den behandlingen som er forsøkt hittil tilstrekkelig, og mer spesialisert behandling med tettere oppfølging er nødvendig, som f.eks. Capio. Dersom du nå står i behandling og føler at du går bakover, kan dette være et tegn på at du trenger mer eller annen type hjelp. Samtidig kan det også være en naturlig del av tilfriskningen at man innimellom føler at det stagnerer. Jeg tenker det er viktig at du snakker med enten behandler eller legen din om dette.

 

Håper svaret her kan være til hjelp for deg videre.

 

Med vennlig hilsen rådgiver i ROS

ROS

NESTE AKTIVITETER

3. juni 2024
Oslo
Åpen pårørendegruppe
6. juni 2024
Bergen
Åpen pårørendegruppe
7. juni 2024
Bergen
Pårørendeseminar
12. juni 2024
Trondheim
Åpen pårørendegruppe

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.