Spørsmål & svar

Å gå i bikini synes jeg er utfordrende..
Dato: 24.juli 2023

Jente/kvinne, 

24 år

Hei. Jeg strever med mat og kropp, og spesielt overspising. Jeg synes det kan være ekstra utfordrende nå i sommer, spesielt det å gå i bikini/se kroppen sin over lengre tid, i ulike vinkler, se at andre ser den og bli vurdert. Det trigger trøste/overspising. Har dere noen tips?

ROS svarer

Hei, takk for at du tar kontakt. Så fint at du tar kontakt her når dette kjennes krevende ut.

 

Sommeren kan være utfordrende for mange når det kommer til det å ha på seg mindre klær. Spesielt dersom man opplever at forholdet til mat og kropp er vanskelig. Du skriver at det trigger overspising/trøstespising. Det får meg til å tenke at dette kanskje setter deg i kontakt med noen vanskelige følelser og tanker. Kanskje kan du utforske litt hva disse tankene og følelsene er?

 

 

Noen kan synes at det å gå i bikini og lettere klær er så vanskelig at de lar være å bli med ut, eller gå på stranden med venner. Dersom du opplever dette så kan det være fint å hjelpe deg selv til at det skal bli enklere å bli med. Det er helt greit å også kle seg i klær som er mer komfortabel, som f.eks. en løs t-skjorte, og evt. andre løse og luftige klær. Det å unngå ting for alltid kan være med å forsterke og opprettholde det som er vanskelig. Så det å gradvis eksponere seg kan være viktig. Men det er helt greit å ta det i eget tempo. Det viktigste er å hjelpe deg selv til hvordan du kan ha det greit når du er med på ting. Kanskje kan en eksponering være å kle seg litt lettere sammen med noen man er ekstra trygg på være en start.

 

 

Jeg får også inntrykk av at du tenker en del på hva andre tenker om kroppen din. Mitt råd her vil være å øve deg på å plassere deres tanker der de er og ikke i dine tanker. Altså øve på å skifte fokus. Hva andre tenker får vi aldri vite, og heller aldri kontrollert. De andre er som regel mest opptatt av seg selv og hvordan de selv ser ut. Dersom noen er veldig opptatt av kroppen til andre, så er de mest sannsynlig at man strever selv. Kanskje kan du øve deg på å flytte fokus til hva er det du selv legger merke til ved andre, evt. hva er det du setter mest pris på ved de andre.

 

 

Vår egen podcast uforstyrra har en episode om  sommerkroppen dersom du ønsker å lytte til den.

 

 

 

Jeg håper at svaret mitt her kan være til hjelp for deg. God sommer videre.

 

Med vennlig hilsen rådgiver i ROS

ROS

NESTE AKTIVITETER

19. august 2024
Bergen
Gruppetilbud for personer med overspisingsproblematikk
20. august 2024
Digitalt
Digitalt Kurs: Selvmedfølelse (Fullbooket)
27. august 2024
Trondheim
Temakveld: Spiseforstyrrelser og kroppsbilde
1. september 2024
Digitalt
Lukket pårørendegruppe (digitalt) DATO KOMMER

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.