Spørsmål & svar

Spørsmål: 6.november 2023

Jente/kvinne, 

62 år
Har hatt bulimi gjennom et langt liv fra jeg var ca 18 år- er så inderlig lei av det - har ikke tro på at det er mulig å hjelpe meg- eller ?

ROS svarer

Hei, Så fint at du deler med oss og søker råd her. Vil først og fremst si at det er veldig leit å høre at du har hatt bulimi gjennom et langt liv. Jeg forstår at det kan være vanskelig å tro på at dette skal bli bedre ettersom du har hatt det slik i mange år. Samtidig enser jeg et lite håp i deg om at kanskje det også for deg kan bli bedre. Jeg ønsker med mitt svar å styrke dette håpet om at dette kan bli bedre, også for deg.   Jeg vil tro at du har søkt hjelp knyttet til dette tidligere. Det er ikke sikkert at det er sånn for deg, men for noen så kan det ta litt tid før en kjenner at en har funnet en behandling eller behandler som fungerer for seg. For noen så kan det ha mye å si at kjemien med behandler stemmer. Behandleren eller rådgiveren kan fungere som en støtte og komme med verktøy som kan være til hjelp.   For mange så kan selve spiseforstyrrelsen også fungere som en mestringsarena eller en arena for å håndtere følelser og behov. Det vil da bli viktig å finne andre metoder man kan benytte seg av for å stå i det som er vondt og ubehagelig. Her vil jeg tipse om en episode fra podcasten vår Uforstyrra: Uforstyrra svarer – nye mestringsstrategier?    Det å kjenne på håpløshet er en helt menneskelig og naturlig ting å føle på og det kan være vondt å føle på det over tid. Det vil derfor være viktig å snakke med noen om dette, og det kan være en faktor som kan hjelpe for å finne plass til håpet. Selv om det kanskje ikke kjennes sånn ut akkurat nå så kan det være mulig å få det bedre. Om dette er noe du selv ønsker, så tenker jeg at det er viktig å ikke gi opp å finne din vei mot å få det bedre. Om det er å få snakket med fastlegen din om hvilke muligheter som finnes av behandling, eller å snakke med en rådgiver her i ROS.   Håper noe av dette kan være til hjelp for deg<3 Med vennlig hilsen Rådgiver i ROS.
ROS

NESTE AKTIVITETER

26. september 2023
Trondheim
Temakveld: Selvet og spiseforstyrrelser
27. september 2023
Trondheim
Pårørendeseminar: «Det friske i det syke»
2. oktober 2023
Oslo
Åpen pårørendegruppe
3. oktober 2023
Bergen
Yogagruppe

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.