Spørsmål & svar

Kan legen tvinge meg i behandling?
Dato: 21.november 2023

Jente/kvinne, 

37 år

Jeg har anoreksi og vet jeg er undervektig, men er det fare for at legen kan tvinge meg i behandling? Hvor høy må BMI være for å unngå dette? Jeg er 2 kg fra BMI undervektig grad 3 i følge nhi sin kalkulator.

ROS svarer

Hei, 

og takk for at du skriver til oss. Det er ikke så enkelt for oss å si hvorvidt legen kan tvinge en i behandling. Det er mange ulike faktorer som blir vurdert av helsepersonell, og de også må forholde seg til regelverk om tvang. Derfor vil hvert tilfelle bli vurdert individuelt.
Jeg kan forstå at dette kan være en veldig vanskelig situasjon for deg. Både det å være så syk, og i tillegg ikke vite helt hva som vil skje. 

Jeg vil oppmuntre deg til å snakke med fastlegen din, og høre hvilke valgmuligheter du har. Om du ønsker å snakke mer med en rådgiver i ROS, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt på chat eller telefon. Der kan man spørre om det man måtte lure på, eller har behov for å sette ord på. 

Håper at du får den hjelpen og støtten du trenger i det du står i nå.

Med vennlig hilsen rådgiver i ROS

ROS

NESTE AKTIVITETER

21. mai 2024
Trondheim
Temakveld: Trygg i kroppen
25. mai 2024
Trondheim
Dagsretreat med yoga, avspenning og musikkmeditasjon
29. mai 2024
Trondheim
Pårørendeseminar
3. juni 2024
Oslo
Åpen pårørendegruppe

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.