Spørsmål & svar

Dato: 15.april 2024

Jente/kvinne, 

15 år

Er det normalt at en med anaroksi av og til spiser veldig mye. Ikke så ofte da. Og er det normalt at en med anaroksi av og til tilater seg selv å spise det de vil også angrer de etterpå?

ROS svarer

Hei,

Så fint at du tar kontakt her.

Du lurer på om det er normalt at en med anoreksi av og til spiser veldig mye. Dette tenker jeg er ulikt fra person til person, men for noen kan dette være normalt. Når en ikke tillater seg selv å spise det kroppen trenger og ikke får i seg den næringen som kroppen har behov for, så kan det av og til og for noen være slik at en spiser veldig mye på en gang. Dette fordi kroppen faktisk har et behov for den maten. Det kan også være vanskelig å lytte til sult- og metthetsfølelsen når en har forsøkt å unngå dette i lengre periode.

Du lurer også på om det er normalt at en med anoreksi av og til tillater seg selv å spise det de vil og så angrer på det etterpå. Dette tror jeg også mange med anoreksi og andre spiseproblematikker kan kjenne seg igjen i, og det er veldig normalt.

Blir også nysgjerrig på om dette er noe du kan kjenne på? Og om du i så fall har snakket med noen rundt deg om dette? Det kan alltid være fint å lufte slike tanker med en behandler eller en annen i din nærhet. Det er også mulig å ta kontakt med oss på vår telefon eller vår chat, dersom dette er noe du ønsker å prate mer om<3

Håper dette kan gi deg litt mer svar på det du lurer på,

Med vennlig hilsen Rådgiver i ROS.

ROS

NESTE AKTIVITETER

25. mai 2024
Trondheim
Dagsretreat med yoga, avspenning og musikkmeditasjon (utsatt til høsten 2024)
29. mai 2024
Trondheim
Pårørendeseminar
3. juni 2024
Oslo
Åpen pårørendegruppe
6. juni 2024
Bergen
Åpen pårørendegruppe

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.