Spørsmål & svar

Er det vanlig å ha lav puls når man har anoreksi?
Dato: 19.desember 2023

Jente/kvinne, 

18 år

Hei. Er det vanlig å ha lav puls når man har anoreksi? Selv om man ikke er undervektig? Hvilepulsen min går ned til 34-35 slag i minuttet på natta. Er dette normalt?

ROS svarer

Hei, 

Og takk for at du skriver til oss. Dette er et medisinsk spørsmål, som jeg ikke har god nok kompetanse på til å gi et presist svar. Dette med å ha lav puls ved anoreksi, er et symptom som de fleste kan få ved undervekt. Hvor lav puls som er normalt å ha når man har anoreksi, vil nok variere fra person til person, da det er flere faktorer som spiller inn og kan påvirke pulsen. Dersom man har hatt en undervekt tidligere, men nå har kommet opp i normal vekt, kan det være slik at pulsen vil stabilisere seg etter hvert. Dersom du er bekymret og ønsker et enda mer presist svar, ville jeg tatt dette opp med legen din. Hen vil kunne vurdere dette, og gi et medisinsk svar og oppfølging om det er nødvendig. Håper at du får svar, slik at du ikke trenger å bekymre deg.

Med vennlig hilsen rådgiver i ROS

ROS

NESTE AKTIVITETER

19. august 2024
Bergen
Gruppetilbud for personer med overspisingsproblematikk
20. august 2024
Digitalt
Digitalt Kurs: Selvmedfølelse (Fullbooket)
27. august 2024
Trondheim
Temakveld: Spiseforstyrrelser og kroppsbilde
1. september 2024
Digitalt
Lukket pårørendegruppe (digitalt) DATO KOMMER

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.