Jeg skulle ønske..

Med egne ord

Jeg skulle ønske klassekameratene mine kunne forstå hva det innebærer å ha en spiseforstyrrelse. Jeg skulle ønske de ikke satt samlet rundt meg og kritiserte alle med psykiske lidelser.

Jeg har vært syk i over ett år, anoreksien har herjet inni meg altfor lenge. Innleggelser på sykehus har gjort meg friskere, og takk og lov for det. Å ha en sykdom som anoreksi unner jeg absolutt ingen.
Vektoppgangen min har gjort at klassekameratene mine tenker at jeg er frisk. Jeg spiser måltider sammen med dem daglig, og oppfører meg som den solstrålen jeg en gang var. Det de ikke vet, er at jeg har millioner av spiseforstyrrede tanker surrende i hodet mitt. Men jeg deler jo ingenting av dette med klassekameratene mine mens jeg spiser. Jeg viser det heller ikke, for såpass sterk har jeg blitt.

Selv om jeg har dager for jeg er sterkere enn anoreksien, så har jeg ingen dager hvor dømming og kritisering av spiseforsyrrelser og andre psykiske lidelser er greit å ta opp. Det er aldri greit å dømme andre for det de sliter med, verken foran eller bak ryggen til den som er syk. Man skulle tro at det var en selvfølge å ikke være kritiserende om sykdommen til vedkommende, uavhengig om man er bestevenner, gode venner eller bare bekjente.

Selv om du tenker på meg som den friske jenta jeg en gang var, og ikke den syke jeg egentlig er, så vær så snill ikke døm sykdommen som du tror jeg er kvitt. For det er ikke greit og lage en spøk om den, for den kommer alltid til å være med meg, uansett om jeg blir frisk eller ikke. Så vis litt respekt, såpass god oppdragelse har du hatt.

Anonym

Flere innlegg "Med egne ord"

Jeg har jobbet i barnehage siden 2008, og i alle disse årene har jeg fått spørsmål og kommentarer om kroppen min
Etter at jeg ble frisk fikk jeg et helt annet syn på livet
Jeg er lei av å ikke ha språk. Jeg er lei av å gjemme meg fordi jeg er selvopptatt.

jeg har lyst til å gråte men jeg får det ikke til jeg har behov for å kontrollere kroppen men den lever sitt eget liv

NESTE AKTIVITETER

1. juli 2024
Trondheim
Ungdomsuke
19. august 2024
Bergen
Gruppetilbud for personer med overspisingsproblematikk
20. august 2024
Digitalt
Digitalt Kurs: Selvmedfølelse (Fullbooket)
1. september 2024
Digitalt
Lukket pårørendegruppe (digitalt) DATO KOMMER

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.