Spørsmål & svar

Nattspising som det eneste som virker mot angst og uro
Dato: 9.mai 2023

Jente/kvinne, 

46 år
Overspiser om natten, de 5-6 Siste årene. lagt på meg 10 kg. Eneste som virker når uro/angst tar overhånd. Virker håpløst, Vet ikke hvordan jeg skal komme ut av det.

ROS svarer

Hei, Og takk for at du tar kontakt. Det kan være tungt å oppleve at den eneste mestringsstrategien som virker mot uro og angst, også har blitt et problem i seg selv. Jeg forstår at det kan virke håpløst å komme seg ut av dette på egenhånd, da det både gir noe, men også tar noe. Det høres ut som at overspisingen/nattspisingen både har sine fordeler, men også noen ulemper. Det at du opplever at det kan dempe uro, gjør det gjerne vanskelig å gi slipp på dette. Du beskriver også at dette skjer på natten, noe som jeg antar vil forstyrre søvnen og at det har påvirket vekten din. Jeg lurer også på om det er andre baksider du selv opplever med overspisingen? Hvordan føles det i ettertid av slike episoder? Det kan være vanskelig å løsrive seg fra en mestringsstrategi, dersom man ikke har andre verktøy for å håndtere følelsen av angst og uro. Er dette noe som du har oppsøkt hjelp for tidligere? Jeg vil i dette tilfelle råde deg til å ta dette opp med legen din, dersom du ikke allerede er i kontakt med legen din angående dette. Han/hun kan hjelpe deg videre med riktig hjelp. Dersom du har behov for en samtale før du tar steget og går til legen, kan du kontakte oss i ROS for å få mer støtte til å ta en slik prat. Vi tilbyr også gratis rådgivningssamtaler for alle som har et problematisk forhold til mat, kropp og vekt. Mer om hva det tilbudet går ut på, kan du lese her. Med vennlig hilsen rådgiver i ROS
ROS

NESTE AKTIVITETER

19. august 2024
Bergen
Gruppetilbud for personer med overspisingsproblematikk
20. august 2024
Digitalt
Digitalt Kurs: Selvmedfølelse (Fullbooket)
27. august 2024
Trondheim
Temakveld: Spiseforstyrrelser og kroppsbilde
1. september 2024
Digitalt
Lukket pårørendegruppe (digitalt) DATO KOMMER

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.