Spørsmål & svar

hvor mange kalorier burde man spise om dagen for å opprettholde vekten sin?
Spørsmål: 21.januar 2024

Jente/kvinne, 

15 år

Hei, hvor mange kalorier burde man spise om dagen for å opprettholde vekten sin? Jeg trener tre ganger i uken, 2 timer hver dag, og ønsker ikke å gå mer ned.

ROS svarer

Hei,

og takk for at du tar kontakt. Jeg forstår ut ifra spørsmålet ditt at du ikke ønsker mer vektnedgang, men likevel ønsker å trene slik du gjør nå. Det er vanskelig å si hvor mange kalorier man har behov for, da dette avhenger av mange faktorer som blant annet alder, høyde og vekt. Dette er heller ikke noe vi kan svare på, da vi ikke ønsker å forsterke et fokus på kalorier og vekt. Men ettersom du tar kontakt her, kan jeg anta at du kanskje kjenner at forholdet ditt til mat kan være vanskelig til tider? Eller at du kanskje har vært i en form for behandling, men nå jobber med å holde på vekten og ikke ønsker å gå mer ned av den grunn? Ettersom du ikke sier noe om dette, blir det bare antagelser fra min side.

Dette var kanskje ikke helt det svaret du var ute etter. Om du ønsker mer hjelp til å vite ca hvor mye du bør spise, kan det være lurt å ta kontakt med legen din. Der kan man også fortelle om hvordan forholdet til mat kan være vanskelig også. Om jeg bommet helt her, og du ønsker å sende inn et nytt spørsmål med enda mer informasjon, kan du gjerne det. Jeg kan likevel ikke oppgi kaloribehov, men jeg kan bidra med å gi råd om man kjenner at forholdet til mat, kropp, vekt eller trening har blitt litt vanskelig. Man skal ikke måtte gå alene, uavhengig av hvor store eller små man opplever at utfordringene kan være.

Du er også hjertelig velkommen til å skrive med oss på vår anonyme chat, om du ønsker å skrive med en rådgiver og på den måten fortelle mer om hvordan dette er for deg.

Med vennlig hilsen rådgiver i ROS

ROS

NESTE AKTIVITETER

4. mars 2024
Oslo
Åpen pårørendegruppe
7. mars 2024
Bergen
Åpen pårørendegruppe
13. mars 2024
Trondheim
Åpen pårørendegruppe
4. april 2024
Bergen
Åpen pårørendegruppe

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.