Spørsmål & svar

Min datter sliter med mat, følelser og kropp men vil ikke ta imot hjelp. Hvor kan vi søke hjelp?
Dato: 20.februar 2023

Jente/kvinne, 

45 år
Hei! Jeg er mamma til ei datter på 13år som sliter veldig med mat, følelser og kropp. Hun klarer ikke ta imot hjelp fra Abup og de avslutter oppfølgingen på grunnlag av det. Vi er veldig bekymret og står nå veldig alene, hvor kan vi søke hjelp?

ROS svarer

Hei, Og takk for at du tar kontakt, når dere har behov for råd og støtte. Det høres ut for meg som en veldig krevende og fortvilet situasjon dere nå står i. Når foreldre blir pårørende til et barn med spiseforstyrrelser, er det for mange vanskelig å vite om ulike behandlingsmuligheter, hva man har rett på og hvem som har ansvaret. Når barn i tillegg ikke responderer på behandlingen som er satt i gang, er det viktig å utforske andre behandlingsmuligheter. Fastlegen har hovedansvaret, og er en viktig kontaktperson for videre hjelp.I 2019 startet innføringen av det som omtales pakkeforløp for psykisk helse og rus. Pakkeforløpet skal blant annet bidra til et mer helhetlig og forutsigbart behandlingsforløp uten unødig ventetid. Her kan du lese mer om pakkeforløpet for barn og unge med spiseforstyrrelser, og hvilken støtte og oppfølging man har rett på. Der omtales retten på behandlingsplan, og det nevnes også avbrudd av behandling. Man skal ikke måtte stå alene uten oppfølging og hjelp videre. Dersom dere som foreldre har mer behov for veiledning, tilbyr vi gratis rådgivning på telefon, chat og individuelle samtaler for pårørende også. Vi har også pårørendegrupper på noen av våre sentre, eller digitalt fra vårt nasjonale senter. Håper dette kan være til hjelp og at dere får den riktige hjelpen og støtten dere har behov for i tiden fremover. Med vennlig hilsen rådgiver i ROS
ROS

NESTE AKTIVITETER

1. juli 2024
Trondheim
Ungdomsuke
19. august 2024
Bergen
Gruppetilbud for personer med overspisingsproblematikk
20. august 2024
Digitalt
Digitalt Kurs: Selvmedfølelse (Fullbooket)
2. september 2024
Digitalt
Kurs: Mindful Eating

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.