Spørsmål & svar

Spørsmål: 5.mai 2023

Jente/kvinne, 

29 år
Når man går i behandling for spiseforstyrrelse, men opplever at kjemien med behandler er dårlig. Kan jeg selv be om å få bytte eller må legen min gjøre det?

ROS svarer

Hei, og takk for at du tar kontakt. Det å merke at man ikke har kjemi med behandler, er det viktig å gi beskjed om. Dette er en kjent problemstilling, som en behandler også vil forstå. I et slikt tilfelle hvor man har bestemt seg for å bytte, er det ikke legen som kan bytte behandler. Det vil da være behandlingsstedet som skal ha beskjed, for å kunne hjelpe deg videre med dette. Et alternativ er å si ifra til behandler, og da vil han/hun kunne hjelpe deg videre med dette. Dersom det er vanskelig å gjøre, kan man også forsøke å kontakte behandlingsstedet og gi beskjed til enten resepsjonist eller administrasjonen. Håper du får en god opplevelse ved å bytte behandler. Med vennlig hilsen rådgiver i ROS
ROS

NESTE AKTIVITETER

4. desember 2023
Oslo
Åpen pårørendegruppe
4. desember 2023
Bergen
Temakveld: Mat og relasjoner
7. desember 2023
Bergen
Åpen pårørendegruppe
8. januar 2024
Digitalt
Kurs: Mindful Eating

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.