Spørsmål & svar

Dato: 16.februar 2024

Jente/kvinne, 

33 år

Kan jeg få hjelp til å ikke spise snop/sukker hver dag? Spiser minimum 200g smågodt daglig, føler meg avhengig…..

ROS svarer

Hei,

Så fint at du tar kontakt her.

Du lurer på om du kan få hjelp til å ikke spise snop/sukker hver dag. For noen som kjenner det sånn så kan det av og til være fint å se på hvordan andre ting i livet er, og om en kjenner at dette er problematisk og tar mye plass i livet på en negativ måte så kan det være fint å få snakket med noen om det.

Hvor lenge har du hatt det slik? Er det noe spesielt som gjør at du kjenner at du må ha snop hver dag? For noen som har det slik så kan av og til behovet for godteri melde seg om kroppen ikke får i seg nok mat igjennom hele dagen. Hvordan er det for deg? Får du i deg nok mat til frokost, lunsj, middag og kvelds? 

Om du kjenner at du har behov for å snakke mer om dette så er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss på vår telefon eller chat. For noen kan det også være godt å dra til fastlegen og få snakket om dette, dersom du kjenner at dette er problematisk for deg og påvirker deg negativt.

Håper dette svaret var til nytte for deg,

Med vennlig hilsen Rådgiver i ROS.

ROS

NESTE AKTIVITETER

22. april 2024
Tromsø
Introduksjon i mindfulness: Finn roen med ROS
2. mai 2024
Bergen
Åpen pårørendegruppe
6. mai 2024
Oslo
Åpen pårørendegruppe
6. mai 2024
Bergen
Temakveld: Hva er overspising?

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.