Spørsmål & svar

Jeg og kjæresten min diskuterer ofte over ting han sier uten å tenke seg om når det kommer til mat kropp og trening ovenfor meg.
Dato: 16.januar 2024

Jente/kvinne, 

18 år

Hei! Jeg og kjæresten min diskuterer ofte over ting han sier uten å tenke seg om når det kommer til mat kropp og trening ovenfor meg. Jeg sier ifra til han, men han klarer ikke forstå og foreldrene mine var hos dere og fikk informasjon og etter det har de blitt flinkere. Jeg ser ikke for meg en annen løsning enn at han selv får høre det av noen utenforstående i forholdet men som har kunnskap og erfaring med dette. Selv har jeg slitt med bulimi siden 2020, og han vet det

ROS svarer

Takk for at du tar kontakt med ROS. Det høres ut for meg at du har det vanskelig, så bra at du søker råd her. Det var leit å høre at du har slitt med bulimi siden 2020. Du skriver ikke så mye om situasjonen din akkurat nå, så tenkte bare å si at jeg håper at du får den hjelpen du trenger for å få det bedre med spiseforstyrrelsen.

Det er veldig godt å høre at foreldrene dine har bedre forståelse av situasjonen din, og tar hensyn til den.
Har du snakket med kjæresten din om at du har behov for det samme i forholdet deres, og at det er viktig for deg at han får mer informasjon om spiseforstyrrelser og ting som kan vekke negative tanker om mat og kropp hos deg?

Kjæresten din er hjertelig velkommen hos oss, om han ønsker å snakke med noen om dette. Pårørende tar ofte kontakt med oss på vår anonyme chat  og på telefon, kanskje det kan være et alternativ for han? ROS har eget videobasert læringsprogram for pårørende, noe som kan kanskje hjelpe kjæresten din med å få mer innsikt i hvordan det er for deg, og hva begge dere trenger, for at kommunikasjonen kan bli bedre. 

Håper dette svaret kan være til hjelp for deg. Du er hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss igjen, om du trenger å snakke med noen.
Med vennlig hilsen, rådgiver i ROS

 

ROS

NESTE AKTIVITETER

19. august 2024
Bergen
Gruppetilbud for personer med overspisingsproblematikk
20. august 2024
Digitalt
Digitalt Kurs: Selvmedfølelse (Fullbooket)
27. august 2024
Trondheim
Temakveld: Spiseforstyrrelser og kroppsbilde
1. september 2024
Digitalt
Lukket pårørendegruppe (digitalt) DATO KOMMER

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.