Spørsmål & svar

Jeg får dårlige følelser når jeg spiser
Dato: 19.mars 2024

Jente/kvinne, 

17 år

Jeg vett ikke va jeg skal jeg tro, jeg har problemer med mat men jeg er ikke helt sikker men jeg får dårlig følelser når jeg spiser

ROS svarer

Hei,

Og takk for at du skriver til oss. Jeg tror mange kan bli usikker på hva det de opplever kan være. Problemer med mat kan føles veldig forskjellig fra person til person. Det kan også variere fra dag til dag også. Man kan også lese om det, men likevel oppleve at det kanskje ikke stemmer helt med hvordan man selv opplever det. Du forteller at du får dårlige følelser når du spiser, og det tenker jeg er viktig å finne mer ut av.

Vi i ROS tenker at dersom man selv opplever at forholdet til mat har blitt vanskelig, så er det god nok grunn til å snakke med noen og få hjelp med det. Forholdet til mat burde ikke være vanskelig, og det er mulig å få det bedre ved å snakke med noen og finne mer ut av hva som kan være til hjelp for den enkelte.

Det første jeg lurer på er hvordan det er å snakke med familie, helsesykepleier eller en annen person du stoler på? Ved å fortelle om det vi kjenner er vanskelig, får vi også muligheten til å få hjelp.

Du kan også skrive med oss på vår chat. Der kan du si litt mer om hvordan dette er for deg, og snakke om det du ønsker.

Med vennlig hilsen rådgiver i ROS

ROS

NESTE AKTIVITETER

22. april 2024
Tromsø
Introduksjon i mindfulness: Finn roen med ROS
2. mai 2024
Bergen
Åpen pårørendegruppe
6. mai 2024
Oslo
Åpen pårørendegruppe
6. mai 2024
Bergen
Temakveld: Hva er overspising?

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.