Spørsmål & svar

Dato: 16.februar 2024

Gutt/mann, 

13 år

Skal man ha så mange følelser.

ROS svarer

Hei,

Så fint at du tar kontakt her.

Det å kjenne på mange følelser kan av og til føles litt overveldende og skummelt ut, men følelser er veldig viktig for oss og de prøver å fortelle oss noe. Følelser kan av og til være vanskelig å forstå, og noen kan reagere litt ulikt på ulike følelser. Følelsene forteller oss ofte hva vi har behov for og hva vi burde gjøre i ulike situasjoner.

Noen ganger kan det likevel være vanskelig å vite helt konkret hva man føler, eller kanskje man ikke alltid ønsker å vise hva man føler. Om man kjenner det sånn så kan det være vanskelig å vite hvordan man skal fortelle om det man egentlig kjenner inni seg. Det kan derfor være viktig å prøve å være nysgjerrig på sine egne følelser, hva prøver de egentlig å fortelle deg og hva har du behov for når du kjenner på de ulike følelsene? Ofte kan det også være fint å fortelle noen om hvordan man har det, så kanskje man sammen med en annen man stoler på kan finne litt mer ut av hva de ulike følelsene prøver å fortelle og hva man har behov for når man kjenner på dem.

Håper at dette svaret er til hjelp for deg, om du ønsker å snakke mer om dette kan du gjerne ta kontakt med oss på vår chat eller telefon.

Med vennlig hilsen Rådgiver i ROS.

ROS

NESTE AKTIVITETER

2. mai 2024
Bergen
Åpen pårørendegruppe
6. mai 2024
Oslo
Åpen pårørendegruppe
6. mai 2024
Bergen
Temakveld: Hva er overspising?
6. mai 2024
Digitalt
Digital pårørendegruppe

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.