Spørsmål & svar

Kan man legges inn på Capio, selv om man har bulimi eller en uspesifisert spiseforstyrrelse?
Dato: 12.januar 2024

Jente/kvinne, 

17 år

Jeg lurer på om man kan legges inn på Capio anoreksisenter selvom man har en bulimi eller en uspesifisert spiseforstyrrelse? Selvfølgelig diagnosert! Og et annet spørsmål er hvor langt det må gå/hvor alvorlig det er før man kan legges inn der.

ROS svarer

Hei, 

og takk for at du tar kontakt. Det er jeg ikke helt sikker på, og har heller ikke noe erfaring med at andre har fortalt at de har vært i behandling der med bulimi eller uspesifiserte spiseforstyrrelser. Jeg ser på hjemmesiden deres at det er mulig å skrive inn spørsmål til dem direkte der: https://capio.no/anoreksi-senter/pasientinformasjon/

Det er også mulig at fastlegen din kan gi deg svar på dette, eller andre behandlingssteder som eventuelt kan være aktuelt. Jeg får et inntrykk av at du venter på behandling, og kanskje har en del konkrete spørsmål rundt dette, som du kanskje har behov for å få svar for å kunne vite litt mer om hva du kan forholde deg til. 

Hvor lang tid det vil gå før man blir innlagt der, eller andre steder generelt, vil avhenge av flere faktorer som er individuelt for den enkelte. Det kan legen gi enda tydeligere svar på, da hen tar slike avgjørelser, basert på alvorlighetsgrad og hvilket behandlingstilbud hen mener vil være passende i din situasjon.

Mange kan kjenne at det er mange tanker og følelser i en slik fase, før man har kommet inn til behandling. Og det kan hjelpe å få satt ord på det man bekymrer seg for, eller ønsker å vite litt mer om. Jeg kan dessverre ikke gi deg konkrete svar på dette med behandling og når man må legges inn. Men det vi kan bidra med her, er å kunne lytte til deg slik at du får satt litt ord på andre ting du også kanskje tenker mye på. Det kan hjelpe å bare få pratet litt, og sortert litt tanker med noen som forstår og som ønsker å lytte. Om du ønsker å prøve det, kan du ta kontakt med oss her på vår anonyme chat. 

Ønsker deg alt godt videre, og at du får svar på det du lurer på.

Med vennlig hilsen rådgiver i ROS

ROS

NESTE AKTIVITETER

2. mai 2024
Bergen
Åpen pårørendegruppe
6. mai 2024
Oslo
Åpen pårørendegruppe
6. mai 2024
Bergen
Temakveld: Hva er overspising?
6. mai 2024
Digitalt
Digital pårørendegruppe

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.