Spørsmål & svar

Jeg klarer ikke å gå opp i vekt, men har behov for hjelp med vasketvang. Hva kan jeg gjøre?
Dato: 23.januar 2024

Jente/kvinne, 

39 år

Jeg har hatt anoreksi siden jeg var 15 år. Jeg har på det minste hatt en bmi på 12,5. Nå har jeg en bmi på 15,2. Jeg føler meg så tykk. Jeg vet jeg veier mindre enn det som er normalt, men jeg synes likevel jeg ser tykk ut. Jeg har i tillegg til anoreksien, vasketvang, og jeg får ikke behandling for den hvis jeg ikke går opp til normal vekt (fått avslag på modum bad og på dps). Jeg klarer ikke gå opp i vekt når jeg synes jeg ser tykk ut, men jeg trenger hjelp for vasketvangen. Hva skal jeg gjøre? Jeg har fått mye behandling for anoreksien, men aldri klart å gå mer opp i vekt enn det jeg veier nå.

ROS svarer

Hei, 

og takk for at du skriver til oss. Så leit å høre at du har strevd med spiseforstyrrelser siden du var 15 år. Jeg forstår at det må være en fortvilet situasjon du står i, ettersom du får avslag fra DPS og Modum bad. Jeg skjønner at du ønsker mer hjelp med vasketvangen, og nå søker mer hjelp til hva du kan gjøre. Jeg ønsker å vise forståelse i dette svaret, og håper at det kan være til hjelp for deg.

Jeg forstår at det må være ekstra vanskelig å kjenne på at du har kommet opp i en vekt som er høyere enn du har klart tidligere, men samtidig får avslag for hjelp med andre ting. Og at hvis du skal få mer hjelp med tvangsvasking, så må du ytterligere opp i vekt. Noe du har behov for mer hjelp til, men som det virker som du ikke får. Det høres ut som en vanskelig situasjon å stå i.

Det høres ut som at du har kontaktet de du kan, for å få mer hjelp med dette. Jeg kan anta at du har vært i kontakt med legen din, ettersom du har fått behandling tidligere, men også avslag nå. Jeg ser for meg at det er legen din som er den personen som kan henvise deg videre til mer hjelp. Men om man blir avvist, er det mulig å få en ny vurdering? Dersom det blir vanskelig å få hjelp i det offentlige, kan det være det er noe privat man kan oppsøke. Det vil så klart koste mer. Er dette noe du har undersøkt tidligere?

Om du ønsker å snakke mer med en rådgiver i ROS, kan du ta kontakt med oss på chat eller telefon. Der kan man sette litt mer ord på hvordan du har det, og kanskje oppleve litt støtte i det du står i. 

Med vennlig hilsen rådgiver i ROS

ROS

NESTE AKTIVITETER

1. juli 2024
Trondheim
Ungdomsuke
19. august 2024
Bergen
Gruppetilbud for personer med overspisingsproblematikk
20. august 2024
Digitalt
Digitalt Kurs: Selvmedfølelse (Fullbooket)
1. september 2024
Digitalt
Lukket pårørendegruppe (digitalt) DATO KOMMER

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.