Spørsmål & svar

Hvor mange kalorier bør jeg spise for å gå opp i vekt?
Dato: 22.mars 2024

Jente/kvinne, 

13 år

Eg er på BUP for å gå opp i vekt frå anoreksi. Eg må gå opp 0,5 til 1,5kg i uken. Eg i forhold til andre har fått bestemt kva eg skal spise selv så lenge eg klarer å gå opp minimumet. Nå spiser er under 2000kalorier og går opp minimum, men forbrenningen min vil vel øke så kor mange kalorier bør eg da spise for å gå opp 0,5kg? Er 163cm blir 14etter sommer og veger litt over 47kg.

ROS svarer

Hei, 

og takk for at du tar kontakt. Så fint å høre at du er i behandling og får behandling for anoreksi. Når det kommer til helt konkrete spørsmål som handler om hvor mye mat man skal spise for å gå opp i vekt, så kan vi ikke svare på slikt. Dette er fordi vi ikke er helsepersonell, og derfor ikke har den faglige kompetansen som skal til. Vi tenker også at dette er noe som det er viktig at lege eller behandler på BUP skal kunne hjelpe deg med. Det kan være lurt å kun forholde seg til de som hjelper deg i behandlingen der du er. For din egen del, er det nok lurt å kun forholde deg til de som ser hele din situasjon og har best utgangspunkt for å kunne hjelpe deg på best mulig måte. 

Om du ønsker å snakke om hvordan du har det, om hvordan det er å være i behandling, eller andre ting du ønsker å prate om, er du hjertelig velkommen til å skrive med oss på chatten vår. 

Ønsker deg alt godt i tiden fremover! 

Med vennlig hilsen rådgiver i ROS

ROS

NESTE AKTIVITETER

22. april 2024
Tromsø
Introduksjon i mindfulness: Finn roen med ROS
2. mai 2024
Bergen
Åpen pårørendegruppe
6. mai 2024
Oslo
Åpen pårørendegruppe
6. mai 2024
Bergen
Temakveld: Hva er overspising?

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.