Spørsmål & svar

Dato: 19.mars 2024

Annet, 

14 år

Ig synas at e isje spisar ,m,.myche, men i har blitt litt p den obise sidan. Kun du få hjelp at meg .,med å bli tynnar erj de nocha do kan m,hjølpe m,,.æg med kon jeg håpar at du kan hjelpe meg med det...

ROS svarer

Hei,

så fint at du tar kontakt her. Du forteller at du ikke opplever å spise mye, men at du har fått en høyere vekt og ønsker hjelp til å få en lavere vekt. Først vil jeg nok råde deg til å snakke med en trygg voksen nær deg angående dette. En trygg voksen kan være enten foreldre, eller annen familiemedlem. Videre kan det være fint, kanskje sammen med dine foreldre, å snakke med fastlegen din om dette. Helsesykepleier kan også være fint å snakke med. Det er ikke lurt å forsøke å gå ned i vekt på egenhånd når man er så ung. Samtidig forteller du at du ikke spiser så mye, så det kan være greit å få hjelp fra en lege til å ta en sjekk. Det er viktig å få i seg nok næring, spesielt nå når du fortsatt er i utvikling. 

Rådgivning om spiseforstyrrelse er et tilbud for de som har et problematisk forhold til mat, kropp og vekt. Vi ønsker gjerne å snakke mer med deg om hvordan du har det, og hvordan du har det mat og kropp. Kanskje vår anonyme chat kan være et fint sted å starte? 

Håper dette kan være til hjelp for deg. 

Med vennlig hilsen rådgiver i ROS. 

ROS

NESTE AKTIVITETER

2. mai 2024
Bergen
Åpen pårørendegruppe
6. mai 2024
Oslo
Åpen pårørendegruppe
6. mai 2024
Bergen
Temakveld: Hva er overspising?
6. mai 2024
Digitalt
Digital pårørendegruppe

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.