Spørsmål & svar

Jeg trener 5 ganger i uken, er det for mye?
Spørsmål: 3.februar 2023

Gutt/mann, 

18 år
Jeg trener 5 ganger i uken. Er dette for mye?

ROS svarer

Hei, Og takk for at du skriver til oss!! Det er nok mange som kan lure litt på dette med treningsmengden sin. Og her er det ikke noe fasit svar for hva som er for mye, nettopp fordi det er så mange faktorer som er med på å påvirke dette. I ROS er vi opptatt av at trening skal være positivt og gi overskudd. For å komme mer til bunns i hva som kan være årsak til at det kan bli for mye trening, må man ofte se litt nærmere på punktene under:  
  • Motivasjonen er i stor grad bygget på vekt, synlige muskler og utseende.
  • Man får ikke tilstrekkelig med restitusjon, hvile eller variasjon.
  • Trening prioriteres før sosiale sammenkomster, enten fordi man ikke får trent som man hadde planlagt, eller fordi man ikke kan kontrollere maten.
  • Trening kjennes mindre lystbetont, og mer som noe man føler man må.
  • Man blir mer og mer rigid, og mister fleksibilitet og spontanitet
  Med bakgrunn i dette, kan 5 økter for en person være positivt, mens 5 økter for en annen være for mye. Dersom du kjenner deg igjen i ett, eller flere av punktene over, kan det være et tegn på at treningen er på vei til å bli litt problematisk. Og da kan det være nødvendig å snu det, jo før jo heller. Denne episoden av podcasten vår "uforstyrra", snakker de mer om hvordan trening kan bli problematisk. Om man er usikker på om det er på vei til å bli litt vanskelig, finnes det mange måter å snu det igjen. Her er et tidligere svar om hvordan snu et vanskelig forhold til trening. Håper dette ga deg noen svar.   Med vennlig hilsen rådgiver i ROS
ROS

NESTE AKTIVITETER

26. mars 2023
Digitalt
Endags stilleretreat (via ZOOM)
28. mars 2023
Tromsø
Åpen pårørendegruppe
28. mars 2023
Stavanger
Åpen pårørendesamling
29. mars 2023
Trondheim
Åpen pårørendegruppe

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.