TOXIC – dramaserie på TikTok

Aktuelt

01.11.2022


Toxic, en dramaserie skreddersydd for mobilskjerm, er snart å finne i TikTok-feeden. Europas første dramasatsning på plattformen er helnorsk og handler om spiseforstyrrelser blant unge. Aleksander Dokkeberg (28) er skaperen bak serien, som er laget av Ramp i samarbeid med ROS.

Det nyskapende TikTok-dramaet består av 30 korte episoder med lengde på 1-4 minutter. Historien er tilpasset et publikum som er vant til og forventer raske vendinger og kjappe triggere.

– Vi har hatt store ambisjoner om å skille oss ut på TikTok, dette har resultert i flere spennende klippe- og innholdsgrep. I tillegg til å bruke erfarne skuespillere har vi dessuten castet flere store og talentfulle TikTok-stjerner i de ulike rollene. På den måten kan seerne raskt identifisere seg med de ulike karakterene og innholdet, sier regissør og manusforfatter Aleksander Dokkeberg.

Tar opp spiseforstyrrelser blant unge menn

Toxic er produsert av kommunikasjonsbyrået Nordic Screens barne- og ungdomsavdeling Ramp, og støttet av Stiftelsen Dam og Viken filmfond. Toxic blir dermed Europas første finansierte dramaserie på TikTok. En sentral del av seriens tema er spiseforstyrrelser blant unge gutter.

– Spiseforstyrrelser oppfattes gjerne som en «jentelidelse» og assosieres ofte med anoreksi. Dette er et bilde som både er skjevt og ufullstendig ettersom vi vet at ulike spiseforstyrrelser også er utbredt blant gutter og menn. Med denne serien håper vi å kunne skape større innsikt og forståelse for sykdommen og ikke minst normalisere det å søke hjelp, sier Nina Hvidsten, kommunikasjonsrådgiver i ROS.

Fremmer et positivt kroppsfokus

10. november vil TikToks brukere få mulighet til å bli bedre kjent med ungdommene fra Toxic. Da publiseres den første episoden i serien eksklusivt på TikTok.

– Det er ikke tilfeldig at vi har valgt å lansere Toxic nettopp på TikTok. Dette er en av de mest populære plattformene for kreativitet og nyskapende underholdning. Samtidig vet vi at TikTok brukerne også eksponeres for videoer med negativt kroppsfokus i strømmen av innhold. Ettersom unge forteller at TikTok er det sosiale mediet som påvirker dem mest, er det viktig for oss å være til stede med innhold som påvirker positivt, sier Silje Sirnes Winje i Ramp. Sammen med Stian Barsnes-Simonsen er hun ansvarlig produsent på serien.

Lanseres med pressevisning på Odeon kino

I forbindelse med lanseringen, inviterer vi til eksklusiv visning av TikTok-serien i sin helhet på Odeon kino i Oslo 16. november. Dørene åpner kl.17.00 for rød løper og bobler. Offisielt programs starter kl.18.00 inne i salen.

Representanter fra ROS, cast fra serien og helseminister Ingvild Kjerkol deltar. I tillegg kommer serieskaper Aleksander Dokkeberg, ansvarlige produsenter Silje Sirnes Winje og Stian Barsnes-Simonsen, samt et bredt utvalg av kjente TikTok-stjerner og influensere.

Kontakt: Påmelding til pressevisning trykk her – ta gjerne med en venn. Ønsker du å ha med flere enn en 1 person ta kontakt.

Ta kontakt med eventkoordinator Eivind Birkeland, [email protected], dersom du ønsker å være til stede under pressevisningen eller vil gjøre intervjuavtaler.

For ytterligere spørsmål knyttet til serien:

Silje Sirnes Winje, ansvarlig produsent for Toxic
Mob. 924 54 359 [email protected]

Pressebilder

Mer om serien

Toxic er en norsk dramaserie som portretterer et ungt miljø i Oslo. Serien er produsert av Ramp og er spesielt utviklet for plattformen TikTok. Serien vil ta opp temaer som relasjonsvansker, identitet, status, vennskap, kjærlighet og mental helse. I sentrum for historien finner du selvsagt en spennende og engasjerende kjærlighetshistorie med forviklinger.

En av hovedkarakterene Aurora, forelsker seg i TikTok-stjernen Chris. Livet hans handler om å opprettholde en perfekt fasade både på TikTok og blant venner. Han er særlig opptatt av å publisere videoer hvor han smilende balanserer tiden mellom venner, kosthold og trening. Det er likevel noe som ikke stemmer med den tilsynelatende perfekte gutten. Når Aurora etter hvert mistenker at Chris sliter med spiseforstyrrelser bestemmer hun seg for å forsøke og hjelpe han. Men hvordan kan en hjelpe noen som ikke vil innse at de har et problem?

SKUESPILLERE:

Hovedroller:

Leif Kokvoll

Sandra Instebø

Silje Hagrim DahlBiroller:

Emma Schneider

Ingeborg Engø

Ravn Kamfjord

Martin Lilleberg

Daniel Haugen

Cristina Sparre

Jonas Braaten

Anna Safia Moholdt

Flere nyheter

ROS lanserer gratis treningsprogram i Tromsø. Sammen med SATS i Tromsø sentrum søker vi deltagere til et helt nytt prosjekt. – Sliter du med motivasjon

Med støtte fra Grieg Foundation vil ROS kunne drifte og videreutvikle alle våre digitale veiledningstilbud for barn, unge og deres pårørende.
Mange gutter og menn balanserer på en tynn linje mellom et sunt og usunt forhold til mat, kropp og trening. Hvor går grensen?
Har du noen gang lurt på hva som skjer etter at noen har gjennomgått intensiv behandling for en spiseforstyrrelse? Det har vi!

NESTE AKTIVITETER

19. august 2024
Bergen
Gruppetilbud for personer med overspisingsproblematikk
20. august 2024
Digitalt
Digitalt Kurs: Selvmedfølelse (Fullbooket)
27. august 2024
Trondheim
Temakveld: Spiseforstyrrelser og kroppsbilde
1. september 2024
Digitalt
Lukket pårørendegruppe (digitalt) DATO KOMMER

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.