[vc_row type=»in_container» full_screen_row_position=»middle» scene_position=»center» text_color=»dark» text_align=»left» overlay_strength=»0.3″][vc_column column_padding=»no-extra-padding» column_padding_position=»all» background_color_opacity=»1″ background_hover_color_opacity=»1″ column_shadow=»none» width=»1/1″ tablet_text_alignment=»default» phone_text_alignment=»default» column_border_width=»none» column_border_style=»solid»][vc_column_text]

Søker nye rådgivere til hjelpetilbud for overspisningslidelse

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=»in_container» full_screen_row_position=»middle» scene_position=»center» text_color=»dark» text_align=»left» overlay_strength=»0.3″][vc_column column_padding=»no-extra-padding» column_padding_position=»all» background_color_opacity=»1″ background_hover_color_opacity=»1″ column_shadow=»none» width=»1/1″ tablet_text_alignment=»default» phone_text_alignment=»default» column_border_width=»none» column_border_style=»solid»][vc_column_text]ROS senter i Oslo mottar daglig henvendelser fra mennesker med overspisningslidelse som søker hjelp. De siste årene har organisasjonen tilbudt veiledning i selvhjelpsprogrammet «Få bukt med overspising», og tilbudet har blitt så populært at senteret nå søker nye frivillige rådgivere som kan veilede i programmet.

«I utgangspunktet var selvhjelptilbudet «Få bukt med overspising» et prøveprosjekt ved senteret. Helt siden oppstart har vi opplevd stor pågang på programmet, og i det siste har henvendelsene økt ytterligere, slik at vi nå står uten mulighet til å hjelpe alle som tar kontakt med oss for å delta,» sier senterleder Mari Ourom.

Anerkjent program for overspisningsproblematikk

Selvhjelpsprogrammet «Få bukt med overspising» er utviklet av den anerkjente psykiateren og spesialist på spiseforstyrrelser, Christopher Fairburn, og er laget med utgangspunkt i kognitiv terapi. Programmet har vist lovende resultater på personer med overspisningslidelse i England.

Folkehelseinstituttet estimerer at rundt 3 % av Norges befolkning til enhver tid sliter med en overspisningslidelse, noe som gjør lidelsen til den vanligste formen for spiseforstyrrelser – ti ganger mer vanlig enn anoreksi. På tross av dette finnes i dag svært få hjelpetilbud til denne gruppen.

«Fordi mange med overspisningslidelse også sliter med overvekt/fedme, vil mange oppleve å bli henvist til typiske livsstilsendringsprogram hvor vektreduksjon er hovedmålet med hjelpen. Har man en overspisningslidelse er mat en måte å mestre vanskelige tanker og følelser på, og vektreduksjon blir i så måte mer symptomlettebehandling og vil sjelden fungere – i verste fall forsterke lidelsen,» forklarer Ourom.

Søker engasjerte rådgivere

Som rådgiver i selvhjelpsprogrammet er det et krav at man har mulighet til å jobbe frivillig to timer hver uke. Man velger selv hvilke dager og tidspunkt som passer for seg. Selvhjelpsprogrammet «Få bukt med overspising» følger en helt spesifikk mal, og det frivillige arbeidet passer godt for studenter innen de ulike helsefagene som ønsker praksis innen spiseforstyrrelser.

«Vi søker rådgivere med helsefaglig bakgrunn og/eller egenerfaring som syns det er givende å hjelpe andre som er i en vanskelig situasjon. Alle rådgivere blir gitt grundig opplæring i programmet før de begynner jobben», forteller Ourom.

Dersom du ønsker mer informasjon om det frivillige arbeidet med selvhjelpsprogrammet, eller ønsker å bidra som rådgiver, kan du ta kontakt med senter i Oslo på e-post [email protected]. Les intervju med en rådgiver her.

Din erfaring er verdifull!

ROS hadde ikke vært ROS om det ikke var for våre dyktige, engasjerte frivillige medarbeidere. På grunn av frivilligheten kan vi tilby et rådgivningstilbud både på dagtid og ettermiddag, vi kan holde enda flere foredrag, stå på flere stands, skrive flere artikler, kort sagt: hjelpe enda flere.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

NESTE AKTIVITETER

4. april 2024
Bergen
Åpen pårørendegruppe
8. april 2024
Oslo
Åpen pårørendegruppe
8. april 2024
Trondheim
Kurs: Yoga, meditasjon, avspenning & inspirasjon
10. april 2024
Bergen
Temakveld: Spiseforstyrrelser, smerteuttrykk ved overgrep (fulltegnet)

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.