Spørsmål & svar

trening mat har tatt over livet på en dårlig måte
Spørsmål:

Jente/kvinne, 

18 år

Hei jeg er en jente på 18 år Som føler trening mat har tatt over livet mitt på en dårlig måte når tenker jeg bare jeg er ikke god nokk å at jeg feit burde bli tynner har for store bryst for store lår for stor mage for stor armer for stor alt liksom å mat er ikke lengre kos det er uvenn på en måte å trening er ikke noen gøy lengre det er en straff å jeg har gått til psykolog før men det følte ikke var meg Men jeg føler at jeg bare tenker på at jeg har for stor størrelse å vidder å jeg kalte neste ikke å spise noen om dage til at jeg av og til kan spise usunnes ting når jeg er trist men ikke så mye det er mest at jeg ikke spiser noen fir å straffe meg selv Å har heller ikke noen venner sol jeg kan snakke med og ikke en voksen føler meg veldig alene å har har en tøff bagasje som preger meg mye å jeg skrive til dere for få ut ting jeg føler på så slipper jeg å sitte alen men tingene i hode mitt blir å er ikke siker på hva jeg skal gjøre Håper på svar

ROS svarer

Hei, takk for at du vil dele hvordan du har det her.

 

Det høres ikke godt ut å ha det slik som du beskriver. Du beskriver mange vonde tanker om deg selv, at du ikke spiser for å straffe deg selv, at du har en bakgrunn som preger deg mye, og at du føler deg veldig alene om alt dette. Slik skal du ikke trenge å ha det. Det er vondt å kjenne seg så alene om å ha det slik. Jeg ønsker å dele med  deg at det er flere som tar kontakt med ROS som beskriver lignende tanker som du beskriver her. De aller fleste som har en spiseforstyrrelse/-problematikk trenger hjelp for å få det bedre. Det er for de fleste vanskelig å jobbe med helt på egenhånd. Jeg ønsker å oppfordre deg på det sterkeste å snakke med noen. Du nevner at du ikke har noen du kan snakke med, men hvordan vil det være for deg å snakke med fastlegen din? Eller kanskje du kan begynne med helsesykepleier på skolen? Det er viktig å ikke sitte alene med dette. I samtalen med helsesykepleier eller fastlegen kan du få hjelp til å sortere litt, og finne ut hva som kan være god hjelp for deg videre. Du er også velkommen til å ta kontakt med ROS. Kanskje vår anonyme chat kan være en fin start for deg? Vi tilbyr også individuelle rådgivningssamtaler ved sentrene våre, og digitalt over video for de som bor for langt unna et senter.

 

Håper svaret mitt her kan være til hjelp for deg.

 

Med vennlig hilsen rådgiver i ROS.

ROS

NESTE AKTIVITETER

26. september 2023
Trondheim
Temakveld: Selvet og spiseforstyrrelser
27. september 2023
Trondheim
Pårørendeseminar: «Det friske i det syke»
2. oktober 2023
Oslo
Åpen pårørendegruppe
3. oktober 2023
Bergen
Yogagruppe

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.