Spørsmål & svar

Spørsmål: 1.januar 1970

Jente/kvinne, 

14 år

Spiser veldig lite. Mener hun ser stygg ut når hun spiser og holder hånden forran munnen.

ROS svarer

Hei,

Og takk for at du skriver til oss. Det høres ut som du enten er bekymret for en venn som spiser lite og som strever med tanker rundt seg selv. Eller om det er deg selv som har slike tanker. Uansett hva som er tilfellet her, tenker jeg at man ikke bør gå alene med slike tanker.

 

Det kan være veldig slitsomt og vondt å ha slike tanker om seg selv. Det å føle at man er stygg når man spiser, og kanskje også kjenne at det er ubehagelig å spise med andre, kan være veldig vanskelig og hemmende.

 

Hva som kan være årsak til at man spiser lite, kan for noen være at man har det vanskelig ellers i livet. Det kan da være vanskelig å forstå hvorfor det kommer til uttrykk med akkurat maten. Men ofte vil det å prate med noen dette og få mer hjelp med det som er vanskelig i livet, også hjelpe på forholdet til mat og seg selv.

 

Hvordan er det å prate med en forelder, helsesykepleier, lærer eller en venn? For mange kan det ta litt tid, før man klarer å fortelle andre om hvordan man har det, og hvordan forholdet til maten har blitt. Da vil jeg anbefale å forsøke skrive på vår anonyme chat. Der vil man bli møtt av rådgivere som har stor forståelse for slike utfordringer, og som vil være til god hjelp og støtte til hvordan ta en slik prat med noen man stoler på.

 

Håper dette kan være til hjelp, uansett om det er deg selv, eller en venn.

 

Med vennlig hilsen rådgiver i ROS

ROS

NESTE AKTIVITETER

2. oktober 2023
Oslo
Åpen pårørendegruppe
3. oktober 2023
Bergen
Yogagruppe
5. oktober 2023
Bergen
Åpen pårørendegruppe
12. oktober 2023
Oslo
Fagkveld: Hva gjør vi med folkehelseproblemet spiseforstyrrelser?

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.