Spørsmål & svar

Jeg har vært frisk fra spiseforstyrrelser i 7 år, men sliter med selvtilliten med min "nye" kropp. tilbyr dere samtaler/kurs for livet etter en spiseforstyrrelse?
Spørsmål: 1.januar 1970

Jente/kvinne, 

31 år

Jeg har vært frisk fra spiseforstyrrelser i 7 år, men sliter med selvtilliten med min "nye" kropp. Tilbyr dere samtale/kurs for livet etter en spiseforstyrrelse?

ROS svarer

Hei,

 

Og takk at du tar kontakt. Så fint å høre at du har vært frisk i 7 år. Det kan likevel være ulike områder i livet som kan ha blitt preget og som man har behov for mer hjelp med, selv etter at man har blitt frisk. Så fint at du oppsøker mer hjelp med det du kjenner fortsatt kan være utfordrende. Jeg ønsker å fortelle litt om våre tilbud, og håper at dette kan være til hjelp for deg.

 

Mange kan kjenne at forholdet til egen kropp kan være utfordrende i etterkant av en spiseforstyrrelse, i større eller mindre grad. De aller fleste har tanker om egen kropp, og gjerne noe misnøye, uten at det nødvendigvis er et stort problem, eller en overopptatthet. Så her er det en hårfin balanse mellom hva som er innenfor normalen, og hva som begynner å bli problematisk. For noen kan det å lufte tankene sine, og sortere dem litt, være godt for å jobbe med et bedre forhold til egen kropp. For andre vil det å lære seg å akseptere kroppen, og forsøke å ikke ilegge den for stor verdi være til god hjelp. Dette er temaer vi tar opp i samtaler hos oss, som du er hjertelig velkommen til å benytte deg av.

 

Noe annet som kan ha blitt preget av å ha hatt en spiseforstyrrelse, er selvfølelsen. Dette er også veldig individuelt for den enkelte, og i hvor stor grad. Vi tilbyr kurs i Mindfull self compassion, som kan bidra til å styrke selvfølelsen, som også kan spille positivt inn på måten man ser på seg selv og egen kropp. Mer om kurset kan du lese her.

 

Med vennlig hilsen rådgiver i ROS

ROS

NESTE AKTIVITETER

26. september 2023
Trondheim
Temakveld: Selvet og spiseforstyrrelser
27. september 2023
Trondheim
Pårørendeseminar: «Det friske i det syke»
2. oktober 2023
Oslo
Åpen pårørendegruppe
3. oktober 2023
Bergen
Yogagruppe

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.