Spørsmål & svar

Hvorfor kommer jeg meg aldri ut av hodet mitt? Ting begynner å bli veldig mørkt, og farlige tanker..
Dato: 2.mai 2023

Jente/kvinne, 

20 år

Hvorfor kommer jeg meg aldri ut av hodet mitt? Ting begynner å bli veldig mørkt igjen, og farlige tanker..

ROS svarer

Hei,

 

Og takk for at du tar kontakt når du har det slik du beskriver. Det kan være fryktelig vondt å kjenne på tunge tanker, og en opplevelse av å ikke klare å komme seg ut av dem. Det at du nå strekker ut en hånd, og uttrykker dette for noen, sier meg at du ønsker mer hjelp og støtte. Man skal ikke måtte gå alene med slike tanker, og det er viktig å oppsøke hjelp slik du gjør nå. Jeg ønsker å utforske det du skriver, og vise til ulike steder hvor man kan oppsøke mer hjelp og støtte.

 

Det høres nå ut som du har en ekstra tung periode. Du uttrykker at det begynner på bli mørkt igjen. Det får meg til å lure på om du har hatt slike perioder før også? Er det noe som var til hjelp tidligere?

Du sier også at det er snakk om farlige tanker. Da ønsker jeg å spørre om dette kan være tanker som omhandler å ikke ønsker å leve lenger. Dersom det stemmer, vil jeg også utforske om dette er noe du har tenkt mye på, og om det er noe som du frykter kan skje, dersom du ikke får hjelp?

 

Det å oppleve en håpløshet, i perioder man strever ekstra, kan være en reaksjon på at man har stått lenge i noe ekstra tungt og vanskelig. Da er det veldig viktig å ikke bære på det alene. Jeg ønsker å høre med deg om det er noen som vet om hvordan du har det for tiden? Om ikke, er det noen du stoler på, som du tror du kan fortelle dette til? Har du eksempelvis en behandler du kan fortelle dette til?

 

Ettersom dette er en spørsmål-svar tjeneste, og dermed ikke en mulighet for dialog, vil jeg oppmuntre deg til å oppsøke et sted hvor dialog er mulig. Det er flere tjenester som tilbyr samtaler og støtte, som har god kompetanse på hvordan hjelpe i en slik situasjon du er i nå og som kan gi mer konkrete råd for din situasjon. Enkelte tjenester har døgnåpent også.
Krisehjelp

Kirkens SOS

Dersom du går med selvmordstanker, er det også lurt å kontakte fastlegen din for mer hjelp. Og dersom det er akutt behov for hjelp, og du opplever at du er i selvmordsfare, ring 113.

Takk for at du delte dette, og oppsøkte mer råd og støtte. Det er mer hjelp å få, og du skal ikke måtte gå alene med dette.

 

Med vennlig hilsen rådgiver i ROS

ROS

NESTE AKTIVITETER

19. august 2024
Bergen
Gruppetilbud for personer med overspisingsproblematikk
20. august 2024
Digitalt
Digitalt Kurs: Selvmedfølelse (Fullbooket)
27. august 2024
Trondheim
Temakveld: Spiseforstyrrelser og kroppsbilde
1. september 2024
Digitalt
Lukket pårørendegruppe (digitalt) DATO KOMMER

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.