Jente/kvinne,
Kjæresten min har anoreksi, men var bedre det første året vi var sammen. Nå skal vi flytte sammen, men hun har blitt verre og har vært innlagt akutt 2 ganger i år. Jeg er bekymret for henne, og jeg er redd for at jeg kommer til å måtte lage all mate hjemme, og at hun ikke spiser om jeg ikke spiser. Er redd for at spiseforstyrrelsen skal ta over et fint samboerskap
ROS svarer
Hei,
Og takk for at du tar kontakt. Så bra at du oppsøker mer støtte i en slik situasjon du beskriver. Du forteller at du bekymret for kjæresten din og hvordan sykdommen kan ta over et fint samboerskap. Du uttrykker også en frykt for hva som vil skje mellom dere, nå som dere har planer om å flytte sammen.
Mange som står nær en som har en spiseforstyrrelse, kan selv kjenne på mange vanskelige følelser som det er viktig å få satt ord på. Er det slik at du har blitt involvert på en god måte gjennom periodene med behandling? Har du noen å prate med om det du kan bekymre deg for og det du lurer på?
Vi i ROS tilbyr gratis samtaler pårørende, da vi vet at det er viktig å ivareta de som står nær. Dette er noe som kan gi rom for å sette ord på egne reaksjoner, samt få gode råd til hvordan møte den som er berørt.
Du nevner spesifikt en bekymring rundt din egen rolle i forholdet, og om det blir nødvendig at du skal lage all mat, og også måtte spise alle måltider med henne. Det er en vanskelig situasjon som jeg tror mange kan føle seg veldig delt i. På en side ønsker man å stille opp med alt man kan, og gjøre hva som helst for den som trenger det. Samtidig kan det komme i konflikt med egne behov. For å kunne hjelpe andre, er det vel så viktig å dekke egne behov. Det å forsøke å opprettholde noe normalitet i eget liv, egne hobbyer eller aktiviteter kan være viktig for å ivareta både seg selv og den berørte. Er dette noe dere kan snakke om sammen?
Kanskje man også kjenner på en sorg over at situasjonen som startet bedre, har tatt en litt annen retning enn det man hadde sett for seg. Jeg har stor forståelse for at dette er vanskelig for dere begge.
Dersom du ønsker å benytte deg av individuelle samtaler, kan du ta kontakt her: Individuelle samtaler. Vi har også en rådgivningstelefon og chat, som også er tilgjengelig for de som står nær. Håper at du får en opplevelse av å bli ivaretatt.
Med vennlig hilsen rådgiver i ROS
Strandgaten 6, 6. etg.
5013 Bergen
948 17 818 (innvalg 2)
[email protected]
Storgata 10B
0155 Oslo
948 17 818 (innvalg 3)
[email protected]
Breigaten 13
4006 Stavanger
948 17 818 (innvalg 4)
[email protected]
Kjøpmannsgata 23
7013 Trondheim
Tlf: 948 17 818 (innvalg 5)
E-post: [email protected]
Velkommen til å kontakte oss i våre åpningstider
Ordinære åpningstider:
Mandag–torsdag: 10-16 og 17-21
Fredag: 10-16
Chatten holder stengt for lunsjpause kl. 11.30-12.00 alle dager.
ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.
Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.