Spørsmål & svar

Jeg savner spiseforstyrrelsen. Savner tryggheten og mestringen den ga, men vil ikke være syk igjen. Er det noe galt med meg?
Spørsmål: 1.januar 1970

Gutt/mann, 

19 år
Jeg savner spiseforstyrrelsen min. Savner tryggheten og mestringen den ga meg. Alle passet på meg og brydde seg om meg. Savner det sånn, men vil ikke være syk igjen. Er det noe galt med meg?

ROS svarer

Hei, takk for at du deler dette her.   Dette er nok noe flere som har vært syk med spiseforstyrrelse kan kjenne seg igjen i. Og nei, det er ikke noe galt med deg. Jeg tenker at det er både forståelig og menneskelig at man kan savne tilbake til det å bli passet på og få omsorg fra de rundt seg. Og ikke minst å savne tilbake til opplevelse av å mestre og kjenne på den tryggheten. I stedet for å se på det som noe unormalt og sykt - kan du se på det som noe positivt? At du faktisk kan gjenkjenne slike behov og savn du har, og du klarer også å sette ord på det. Det er veldig vanlig å savne noe man likevel ikke ønsker tilbake til. Kanskje det bare er kroppens måte å fortelle deg at du har litt ekstra behov for trygghet eller omsorg nå? Kan du få dette på andre måter enn spiseforstyrrelsen? Fra noen rundt deg? Eller kan du til og med gi deg selv noe ekstra nå?   Jeg får lyst å dele en kort episode fra vår egen podcast - Uforstyrra svarer: "Jeg savner spiseforstyrrelsen..."   Håper svaret her og podcastepisoden kan være til hjelp for deg i det du kjenner på.   Med vennlig hilsen rådgiver i ROS.
ROS

NESTE AKTIVITETER

30. mai 2023
Stavanger
Temakveld: Overgrep og smerteuttrykk
2. juni 2023
Bergen
Jubileumsseminar
5. juni 2023
Oslo
Pårørendegruppe
6. juni 2023
Stavanger
Åpen pårørendesamling

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.