Spørsmål & svar

Spørsmål: 18.mars 2023

Jente/kvinne, 

17 år

Jeg vil drepe meg selv fordi jeg hater kroppen min så mye og det gir meg så mye angst når jeg ser på meg selv. Kva kan jeg gjøre?

ROS svarer

Hei,

 

Og takk for at du tar kontakt, når du kjenner det på denne måten. Det høres utrolig vondt ut å ha det slik du beskriver. Noen opplever at forholdet til seg selv og egen kropp blir så krevende å stå i, at de kjenner at de ikke orker å ha det slik lenger. Er det slik du opplever det?

 

Når du skriver at du vil drepe deg selv, ønsker jeg å utforske om dette er noe du er mye plaget med. Er det tanker om å ta sitt eget liv, eller har du noen planer om å gjøre dette? Jeg ønsker også å høre med deg om dette er tanker du går alene med, eller om du har fortalt noen om dette. Man skal ikke gå alene med så alvorlige tanker, og det er god hjelp å få.

 

Ettersom du skriver til en spørsmål-svar-tjeneste, er det ikke så mye jeg kan gjøre, annet enn å oppmuntre deg på det varmeste til å ta kontakt med noen dersom du opplever at du er i fare for å ta ditt eget liv. Her vil jeg vise til noen krisetelefonnumre som har god kompetanse til å hjelpe deg videre med riktig hjelp. Du er ikke alene, og du skal heller ikke trenge å gå alene med disse tunge tankene.

Linker til kontakt ved alvorlige henvendelser:

Krisehjelp
Kirkens SOS  

 

Videre vil jeg svare deg på det du spør om, når det gjelder hva du kan gjøre. Jeg tar utgangspunkt i at dette med forholdet til egen kropp som er vanskelig.

Her også ønsker jeg å oppmuntre deg til å prate med noen du stoler på om hvordan du har det, og hvordan tanker om egen kropp påvirker deg. Enten en forelder, lærer, helsesykepleier eller en venn. Om det er vanskelig å prate om dette, kan det være lettere å prate med noen på vår anonyme chat. Der kan man sette ord på det som er vanskelig, og få mer konkrete råd til hva man kan gjøre, og hvem man kan oppsøke.

Håper at du klarer å oppsøke mer hjelp og støtte med slik du har det for tiden. Det fortjener du.

 

Med vennlig hilsen rådgiver i ROS

ROS

NESTE AKTIVITETER

30. mai 2023
Stavanger
Temakveld: Overgrep og smerteuttrykk
2. juni 2023
Bergen
Jubileumsseminar
5. juni 2023
Oslo
Pårørendegruppe
6. juni 2023
Stavanger
Åpen pårørendesamling

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.