Spørsmål & svar

Hvordan kan jeg få sixpack?
Dato: 12.januar 2023

Gutt/mann, 

13 år

Hei, Jeg vet ikke om dette er rett sted å spørre, men ser dere har trening som tema, og lurer på hvordan jeg bør trene for å få six-pack raskest mulig? I gymmen føler jeg meg alltid i dårligere form enn i de andre gutta, til og med av noen av jentene. Jeg kjenner en del på kroppspress.. føler alle de andre gutta ser så mye bedre ut.. Gruer meg spesielt til bading. Jeg har sykt lyst på six-pack, eller vertfall antydninger til det. Funnet noen profiler på TikTok, og prøvd noen ting allerede, men synes det er vanskelig.. Begynner å lure på om det ikke er mulig for meg.. Har dere noen tips til hva som er lurt å gjøre for å komme i bedre form? Burde jeg trene mest styrke eller løping?

ROS svarer

Hei, takk for at du tar kontakt med oss.

 

Du skriver at du gruer deg til gymmen, og kjenner på en del kroppspress. Så modig du er som setter ord på dette.

Mange kan tenke at det å ha en bra kropp kan virke forenlig for å være lykkeligere, ha bedre helse, eller rett og slett bedre selvbilde. Jeg vet ikke om du kjenner deg igjen i slike tanker. Vit at dette stemmer som regel ikke. For mange kan det å ha for mye fokus på hvordan kroppen ser ut etter hvert ta litt overhånd, og tanker om kropp, mat og trening kan ta for stor plass. Å ha en del fokus på å få six-pack kan også være med å forsterke dette kroppspresset du beskriver at du kjenner på. Å ha slike markerte muskler som ved six-pack er heller ikke det samme som å være i god form, og ha god helse. Det er heller ikke mulig for alle å få six-pack. Vi har alle ulike gener og kroppsbygningen, slik at alle har ikke samme utgangspunkt.

 

Du spør også hvordan du kan komme i bedre form. Jeg tenker at et slikt fokus kan være bedre for deg fremover. Å være i aktivitet gir mange fordeler: Det fremmer god helse, gir bedre humør og søvn, mer energi, og reduserer stress. Og her tenker jeg at det finnes mange svar, men noen råd fra meg:

  • Finn aktiviteter du liker å holde på med.
  • Finn noe som kan gi deg mestring, lek og/eller glede.
  • Man må ofte må prøve ting noen ganger før du vurderer om du liker det eller ikke.
  • Det å leke med venner, sykle/gå til og fra skolen er også aktiviteter :)

 

Du nevner styrke og løping. Dette er absolutt fine måter å holde seg i aktivitet på, men jeg tenker det finnes så utrolig mange flere aktiviteter som også kan være gøy. Kanskje foreldrene dine kan hjelpe deg å finne noe du kan prøve? :)

 

Jeg får også lyst til å si noe om dette med kroppspress og SoMe. Det som ofte legges ut der er ofte idealer som er uoppnåelige, og ofte ikke sunne. Dersom du merker at disse profilene du følger påvirker ditt eget syn på deg selv negativt, kan det være lurt å vurdere om det er noen du kan slutte å følge.

 

Jeg vet ikke om dette var nøyaktig det svaret du var på utkikk etter, men jeg håper jeg kunne gi deg noen gode råd likevel.

 

Vennlig hilsen rådgiver i ROS

ROS
ROS

NESTE AKTIVITETER

19. august 2024
Bergen
Gruppetilbud for personer med overspisingsproblematikk
20. august 2024
Digitalt
Digitalt Kurs: Selvmedfølelse (Fullbooket)
27. august 2024
Trondheim
Temakveld: Spiseforstyrrelser og kroppsbilde
1. september 2024
Digitalt
Lukket pårørendegruppe (digitalt) DATO KOMMER

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.