Spørsmål & svar

Hvordan kan man få næringsdrikke på resept?
Spørsmål: 1.januar 1970

Annet, 

31 år

Hvordan kan man få næringsdrikke på resept?

ROS svarer

Hei,

 

Så fint at du spør. Det er legen som skriver søknad om resept på næringsdrikker. Ved visse sykdommer/tilstander kan man få næringsdrikker dekket på blå resept. Legen din må da sende søknad til Helfo på dine vegner, og Helfo vil da videre vurdere om du kan få dette innvilget. Risiko for underernæring, moderat eller alvorlig underernæring er eksempler på tilstander som kan gi rett til å få dette dekket. Her kan du lese mer om Individuell stønad til næringsmidler og hvilke tilstander det gis stønad til.

 

Når det er sagt, dersom man av en ulike årsaker ikke får i seg tilstrekkelig næring, så kan hvem som helst kjøpe næringsdrikker på apoteket. Jeg vil uansett oppfordre til å snakke med legen sin eller annen helsepersonell om dette. Både for å få hjelp til å eventuell søke om resept, men også til å vurdere hvilke typer næringsdrikker, hvor mye og eventuell om det trengs noe mer hjelp/støtte. Dersom legen din ikke kan nok om dette, be han/hun om å forhøre seg med, eller henvise deg videre til en klinisk ernæringsfysiolog dersom det er mulig.

 

Vennlig hilsen klinisk ernæringsfysiolog/rådgiver ROS

ROS

NESTE AKTIVITETER

2. oktober 2023
Oslo
Åpen pårørendegruppe
3. oktober 2023
Bergen
Yogagruppe
5. oktober 2023
Bergen
Åpen pårørendegruppe
12. oktober 2023
Oslo
Fagkveld: Hva gjør vi med folkehelseproblemet spiseforstyrrelser?

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.