Spørsmål & svar

Jeg har ikke spist på 24 timer og er ikke sulten er det farlig?
Spørsmål: 12.april 2023

Jente/kvinne, 

11 år

Jeg har ikke spist på 24 timer og er ikke sulten er det farlig?

ROS svarer

Hei, takk for at du tar kontakt.

 

For barn og unge på din alder er det ikke å anbefale å gå så mange timer uten mat og drikke. Du trenger å spise jevnt og trutt gjennom dagen for at hjernen og kroppen skal fungere og utvikle seg. Det beste vil være om du forhører deg med dine foreldre og/eller en lege om dette, som vet mer om deg.

 

Jeg får også inntrykk av at det er noe her som du bekymrer deg litt for. Det at du ikke spiser nok - er dette noe som gjentar seg over tid? Jeg lurer også på hva som gjør at du ikke har spist på en hel dag. Kan det være at du har noen vanskelige tanker omkring mat eller kropp? Dersom du svarer ja på noen av disse spørsmålene vil jeg oppfordre deg til å snakke med en trygg voksen om dette. Du kan også ta kontakt med helsesykepleier på skolen. Vanskelige tanker og følelser kan fort bli større og vanskeligere når vi går med de alene over tid. Da vil det hjelpe å si det høyt og dele det til noen man er trygg på. Du er også velkommen til å bruke vår anonyme chat.

 

Vennlig hilsen klinisk ernæringsfysiolog/rådgiver i ROS

ROS

NESTE AKTIVITETER

30. mai 2023
Stavanger
Temakveld: Overgrep og smerteuttrykk
2. juni 2023
Bergen
Jubileumsseminar
5. juni 2023
Oslo
Pårørendegruppe
6. juni 2023
Stavanger
Åpen pårørendesamling

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.