Spørsmål & svar

Spørsmål: 5.februar 2023

Jente/kvinne, 

22 år
Hei! Jeg er en sykepleier student som skriver bachelor om diabetes og spiseforstyrrelse. Har dere noe godt info materiell innenfor dette. Og er dette et tilbud som personer med diabetes og spiseforstyrrelse kan benytte seg av?

ROS svarer

Hei,   Og takk for at du tar kontakt. Så viktig tema du skriver bacheloroppgave om. Forskning viser at det er økt forekomst av spiseforstyrrelser hos pasienter med diabetes, og dette er viktig å få mer kunnskap om. Vi har ikke spisskompetanse på diabetes og spiseforstyrrelser, og heller ikke infomateriell innenfor dette temaet, dessverre. Vi har laget en episode i podcasten om Diabetes og spiseforstyrrelser som du kan finne her.    Samtaletilbudet vårt er også åpent for de som har diabetes. Vi tilbyr gratis rådgivningssamtaler til alle som har et anstrengt forhold til mat, kropp og vekt. Vi tilbyr ikke behandling, men samtalene fungerer som støtte, veiledning og hjelp til selvhjelp. I noen tilfeller ser vi at det er nødvendig med behandling, og oppmuntrer og hjelper dem videre til å oppsøke er hjelp. Mer om hva samtaletilbudet vår for individuelle samtaler går ut på, kan du lese her. Ettersom vi ikke behøver henvisning, eller en diagnose for å komme til samtaler til oss, kan man lettere forhindre at det må ha blitt en alvorlig spiseforstyrrelse før man får hjelp, dersom man kan få snakke med noen på et tidlig tidspunkt. Vi kan bidra med vår spisskompetanse om spiseproblematikk, og ønsker å være synlig og tilgjengelig så tidlig som mulig for å kunne forebygge og forhindre at en slik gruppe som er ekstra utsatt for spiseproblematikk, skal få tidlig hjelp.   Håper dette kan være til hjelp. Lykke til med bacheloroppgaven din!   Med vennlig hilsen rådgiver i ROS
ROS

NESTE AKTIVITETER

2. oktober 2023
Oslo
Åpen pårørendegruppe
3. oktober 2023
Bergen
Yogagruppe
5. oktober 2023
Bergen
Åpen pårørendegruppe
12. oktober 2023
Oslo
Fagkveld: Hva gjør vi med folkehelseproblemet spiseforstyrrelser?

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.